«Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν. Ψηφίστε!» προέτρεψε τους ψηφοφόρους ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Όσοφ, ο οποίος, μαζί με τον Ράφαελ Γουόρνοκ, ελπίζει ότι θα κάνει την έκπληξη σήμερα.
«Διακυβεύεται το μέλλον της χώρας μας, είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για τον τρόπο ζωής μας», υποστήριξε από την πλευρά του, μιλώντας στο Fox News, ο Ντέιβιντ Περντιού, ο ένας από τους δύο υποψήφιους των Ρεπουμπλικάνων, μαζί με την Κέλι Λέφλερ.
Τα οριστικά αποτελέσματα ενδέχεται να μην γίνουν γνωστά προτού να περάσουν πολλές ημέρες.
Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι (σε σύνολο 7), αριθμός ρεκόρ για επαναληπτικές εκλογές για δύο έδρες της Γερουσίας, έχουν ήδη ψηφίσει. Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία δαπανήθηκαν 832 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Κέντρο Υπεύθυνης Πολιτικής, έναν ανεξάρτητο οργανισμό.
«Σταυρώνω τα δάχτυλά μου»
Στο κέντρο της Ατλάντας, πόλης που θεωρείται προπύργιο των Δημοκρατικών, οι ψηφοφόροι προσέρχονταν με το σταγονόμετρο σε μια λουθηρανική εκκλησία που έχει μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο.
«Πιστεύω ότι είναι οι σημαντικότερες εκλογές στη ζωή μου», είπε ένας 74χρονος συνταξιούχος, ο Ρόμπερτ Λόουι, ο οποίος ψήφισε τους Δημοκρατικούς. «Αν δεν κερδίσουν και οι δύο (υποψήφιοι των Δημοκρατικών) και οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τη Γερουσία, δεν θα κινείται τίποτα. Σταυρώνω τα δάχτυλά μου», εξήγησε.
Η 69χρονη Σούζαν Σάντερς, υπεύθυνη για τη συγκέντρωση πόρων σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, δήλωσε «μάλλον αισιόδοξη». «Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Η πανδημία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Η Αμερική δεν απευθύνεται παρά μόνο στους πλούσιους», σχολίασε.
Οι δύο Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι θεωρούνται φαβορί για την επανεκλογή τους στη Γερουσία. Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους βασίζονται στην κινητοποίηση των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων σε αυτή τη συντηρητική Πολιτεία.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









