Ο κίνδυνος για περαιτέρω κλιμάκωση εξαιτίας της στάσης της Μόσχας και της συσσώρευσης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία «είναι προφανής», τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Ο Ζοζέπ Μπορέλ έκανε λόγο για «πραγματικά ανησυχητική» κατάσταση και κάλεσε τη Ρωσία σε αποκλιμάκωση. Παράλληλα, υπογράμμισε την «ισχυρή στήριξη στην Ουκρανία».
“Οι σχέσεις με τη Ρωσία δεν βελτιώνονται. Αντιθέτως, η ένταση αυξάνεται σε διάφορους τομείς” δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ πριν από τη σύνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των 27.
Ο Μπορέλ δήλωσε πως η τηλεδιάσκεψη θα αρχίσει με μια συζήτηση για τις αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών μεταξύ Πράγας και Μόσχας.
Στη συνέχεια οι υπουργοί θα συζητήσουν γα την “πολύ ανησυχητική” κατάταση της υγείας του Ναβάλνι, του μεγαλύτερου πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν στη Ρωσία.
“Οι Ευρωπαίοι ζήτησαν από τις ρωσικές αρχές να του παράσχουν υγειονομική περίθαλψη. Το αίτημά μας δεν ελήφθη υπόψη. Τώρα που η κατάσταση επιδεινώνεται, καθιστούμε τις ρωσικές αρχές υπεύθυνες για την υγεία του κ. Ναβάλνι“, προειδοποίησε ο Ζοζέπ Μπορέλ.
«Άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η Ουκρανία και η “πολύ επικίνδυνη” κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της».
Μάλιστα οι ευρωπαίοι υπουργοί θα έχουν συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό τους Ντμίτρο Κουλέμπα, τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κιέβου έχει επαναλάβει αρκετές φορές την επιθυμία να γίνει μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Οι δυτικοί γνωρίζουν εδώ και εβδομάδες πως η συγκέντρωση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη από την κρίση του 2014.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πύργος: Άλλος ένας ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Η εμβληματική “Πέμπτη” του Μπετόβεν θα παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με όργανα εποχής
- Ζαχάροβα: Οι δοκιμές των νέων όπλων είναι η απάντησή μας στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι 5 κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο στην Περαία
- Κομισιόν για πυρηνικές δοκιμές από τις ΗΠΑ και τις δοκιμές πυραύλων από τη Ρωσία: «Δεν τους βάζουμε στο ίδιο καλάθι»
- Πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας αναρωτιέται πώς δραπέτευσαν από τη χώρα 650χιλ. άνδρες, vid
- ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα ΚΥΔ, «μήτρα» του προβλήματος – Το ΠΑΣΟΚ φοβάται την αλήθεια
- Σημάδια επερχόμενης εξέγερσης στην Ουκρανία! Στα όριά τους οι κάτοικοι – ΒΙΝΤΕΟ
- Stranger Things: “Το τελευταίο κεφάλαιο ξεκινά” – Στον αέρα το νέο τρέιλερ της σειράς – φαινόμενο
- Ουάσινγκτον: Η Κίνα είπε το “ναι” για το Tik Tok
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
 
					
												ΑΝΕΡΓΙΑ
 
					
												ΑΓΡΟΤΕΣ
 
					
												ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
 
					
												ΕΥΔΑΠ
 
					
												ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
 
					
												ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 
					
												ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
 
					
												ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
 
					
												ΓΙΟΡΤΗ
 
					
												ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
 
					
												ΚΑΙΡΟΣ
 
					
							 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					