εναντίον της ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Μάλιστα, ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπου αναμένεται να προτείνουν την έναρξη εκστρατείας στους αραβικούς λαούς για το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο.
Το γεγονός αναφέρει η «Αλ Αχράμ» σε ρεπορτάζ με τίτλο «οι βουλευτές της Αιγύπτου ζητούν οικονομικό μποϊκοτάζ της Τουρκίας». Μεταξύ αυτών και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής, Άχμεντ Χέλμι Ελ Σερίφ.
«Οι Άραβες πρέπει να σταθούν ενωμένοι και να μποϊκοτάρουν όλα τα τουρκικά προϊόντα προς πώληση στις αραβικές αγορές», τονίζει από την πλευρά του ο Ελ Μπάντρι Ντέιφ, ανεξάρτητος βουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι «το μποϊκοτάζ θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην Τουρκία και θα εκφράσει την αλληλεγγύη των Αράβων με τη Λιβύη».
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αραβόφωνη εφημερίδα, «οι βουλευτές ζητούν από τις αραβικές χώρες να διακόψουν τους οικονομικούς δεσμούς με την Τουρκία, με αφορμή την απόφασή της να στείλει στρατιωτικά στρατεύματα στη Λιβύη».
Όπως αναφέρει η «Αλ Αχράμ», «η πλειοψηφία των βουλευτών και των πολιτικών κομμάτων υιοθέτησε απόλυτα τις προεδρικές δηλώσεις που καταδικάζουν τη στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη».
Ακόμη και το κόμμα της αντιπολίτευσης «Ουάφντ», δήλωσε ότι «υπάρχει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην Αίγυπτο στο γεγονός ότι η στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου», «μία παρέμβαση που αποσκοπεί να μετατρέψει τη Λιβύη σε γόνιμο έδαφος για τρομοκράτες και να στοχεύσει τελικά στην Αίγυπτο». Προέτρεψε δε τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου να κινητοποιήσουν τους πολίτες, στηρίζοντας τις αποφάσεις του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, όπως τονίζει η εφημερίδα.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Οι δύο μεγαλύτερες χαλυβουργίες διέκοψαν τη λειτουργία τους έπειτα από πλήγματα
- Πετρέλαιο: Άνοδο άνω του 10% σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού
- Ακάθεκτοι οι Ρώσοι: Αυτό αποφάσισαν για την Κούβα, vid
- Μακρόν σε Τραμπ: «Όταν είμαστε σοβαροί δεν λέμε κάθε μέρα το αντίθετο από αυτό που είπαμε την προηγουμένη»
- Μ. Ανατολή: Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών για το Στενό του Ορμούζ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές
- Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Σε ισχύ απαγορευτικά σε Ραφήνα και Λαύριο
- Σαμαράς σε Μητσοτάκη: «Έχει ερευνήσει κάποια υπηρεσία γιατί παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου;»
- Χαρακόπουλος: Οι χριστιανοί βιώνουν καθεστώς τρόμου στη Μέση Ανατολή
- Όταν η φύση σταματά τον χρόνο: Η ιστορία πίσω από τα πιο “παράξενα” δέντρα της Γης (Vid)









