προσθέτοντας άλλον ένα κρίκο στο «φορτίο» των ευθυνών που βαραίνουν τις μυστικές υπηρεσίες και τον στρατό του Ισραήλ για τον πλήρη αιφνιδιασμό που υπέστησαν από τη Χαμάς.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο, οι Ισραηλινοί προτίμησαν να επικεντρωθούν στη Δυτική Όχθη και υποβάθμισαν τη σοβαρότητα της απειλής από τη Γάζα.
«Τους προειδοποιήσαμε ότι η κατάσταση θα εκραγεί σύντομα, και πολύ σύντομα μάλιστα, και ότι η έκρηξη θα είναι μεγάλη. Αλλά υποτίμησαν αυτές τις προειδοποιήσεις».
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Αιγύπτου διατηρεί στενή επικοινωνία με το Ισραήλ και τη Χαμάς σε μια προσπάθεια να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση των μεταξύ τους συγκρούσεων και να διασφαλίσει την προστασία των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από Παλαιστίνιους ενόπλους, δήλωσαν δύο αιγυπτιακές πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Η Αίγυπτος έχει ζητήσει από το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και από τη Χαμάς να φροντίσει να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τους ομήρους αλλά και ανοικτό το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης σύντομα.
(Protothema – freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ παίρνει τις ΗΠΑ και από το STCU, το οποίο οι Ρώσοι συνέδεαν με χρηματοδότηση βιολογικών όπλων
- Χανιά: Κλειστή σύσκεψη για το θέμα της προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σύνταγμα λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας
- Ματ Ντέιμον: Η σκληρή προετοιμασία για το ρόλο του Οδυσσέα – Πόσα κιλά χρειάστηκε να χάσει
- ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα και δράσεις του 2025 – Υπέρβαση εσόδων άνω των 2 δισ. ευρώ την χρονιά που πέρασε
- Στους δρόμους της Γαλλίας οι αγρότες – «Καυτή» πατάτα για τον Μακρόν
- Τι εντολή έδωσαν οι διεθνιστές της Ε.Ε. στο “Χ” του Έλον Μασκ
- Σε επιφυλακή η Τουρκία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών στην Συρία
- Ρωσία και Κίνα αντιδρούν στις καταλήψεις δεξαμενόπλοιων από τις ΗΠΑ
- Κάλας: Συζητάμε να απαντήσουμε στην αμερικανική απειλή για τη Γροιλανδία









