Εντολή για αυξημένη επιφυλακή στα σύνορα ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη είσοδος «μαχητών και όπλων» έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Παράλληλα, είπε στο Υπουργείο Άμυνας να παρακολουθεί την κίνηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Λιθουανία.
«Το υπουργείο Άμυνας πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Πρέπει να παρακολουθούμε τις κινήσεις και τα σχέδιά τους» δήλωσε ο Λουκασένκο, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Νωρίτερα ο Λουκασένκο έκανε λόγο για χρηματοδότηση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα από τη Δύση.
«Οι δυτικές χώρες ανακοινώνουν τη συλλογή κεφαλαίων και την αποστολή χρημάτων στη Λευκορωσία με εμφανή τρόπο. Το βλέπουμε αυτό» δήλωσε ο Λουκασένκο στο Λευκορωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Η Δύση συνεχίζει να υποστηρίζει τις διαμαρτυρίες, σημείωσε ο πρόεδρος, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας δεν μπορεί να παρακολουθεί όλα τα χρήματα που φτάνουν στη χώρα.
«Πολλά χρήματα έρχονται σε μετρητά. Αλλά γνωρίζουμε την κατάσταση και θα εστιάσουμε σε αυτό» δήλωσε ο Λουκασένκο.
(sputniknews – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στη Σταυρούπολη- Άρπαξαν 47 κινητά με λεία άνω των 50.000 ευρώ
- Καλαφάτης: Συνδέουμε την επιχειρηματικότητα με τις απαιτήσεις της πραγματικής οικονομίας και της βιομηχανίας
- Λάρισα: Η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό των Τεμπών διακόπηκε για τις 30 Οκτωβρίου
- Κίνδυνος λαίλαπας με τους Τόμαχοκ! Ισχυρισμοί «φωτιά» της Ζαχάροβα
- Halloween: Ο ανατριχιαστικός λόγος που πόλη της Καταλονίας απαγόρευσε την υιοθεσία μαύρων γάτων
- Πρότεινε στην ανήλικη φίλη της κόρης του να της γνωρίσει άντρα 19 χρόνια μεγαλύτερό της – Στη φυλακή ο 57χρονος
- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο έδωσε εντολή για στρατιωτικά γυμνάσια ως απάντηση στις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για σωματικές βλάβες κατάθεσε 82χρονος σε βάρος 55χρονου
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη ζήτηση από Ελλάδα και εξωτερικό για συμμετοχή στην 31η «Agrotica» (29/1-1/2-2026)
- Ινδονησία: Δεξαμενόπλοιο έπιασε φωτιά κατά την επισκευή του – Τουλάχιστον δέκα νεκροί