31 τρισ. δημόσιο χρέος!! «Θέμα χρόνου η χρεοκοπία των ΗΠΑ», είπε ο Elon Musk

Μία...τέλεια αφορμή για να φέρουν παγκόσμια οικονομική κατάρρευση;

«Τσουνάμι» συζητήσεων προκάλεσε ένα σχόλιο του δισεκατομμυριούχου, Έλον Μασκ, στο Twitter αναφορικά με την οικτρή οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ.

Με την προεκλογική σύγκρουση στις ΗΠΑ αναφορικά με την οικονομία να κλιμακώνεται, ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και του Twitter θέλησε να βγάλει από την σφαίρα του υποθετικού τα σενάρια χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

Εξάλλου ο ίδιος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν ΜακΚάρθι, προειδοποίησε σε ομιλία του ότι το χρέος των ΗΠΑ δεν είναι βιώσιμο και αποτελεί άμεση απειλή για το έθνος και την παγκόσμια οικονομία

Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα επιτρέψουν στη χώρα να χρεοκοπήσει επιτιθέμενος στον Τζο Μπάιντεν επειδή αρνήθηκε να διαπραγματευτεί μέτρα μείωσης δαπανών. Ο ΜακΚάρθι πρόσθεσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει σύντομα νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους έως το 2023.

Απαντώντας σε προεκλογική ανάρτηση του Λευκού Οίκου που κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους του Τραμπ, ο Έλον Μασκ ήταν κάθετος:

«Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών είναι θέμα το πότε, και όχι το εάν, θα χρεοκοπήσουμε».

Αρκεί να θυμίσουμε μόνο πως το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ έχει εκτοξευτεί -κρατηθείτε- στα….31τρις δολάρια!!!

Μάλιστα την κατάσταση κάνουν ακόμα χειρότερη τα υψηλά επιτόκια (υψηλότερο είναι πλέον το κόστος δανεισμού λόγω αφερεγγυότητας) που ίσως προσθέσουν ακόμα 1 τρισ. δολ. στο ύψος των τόκων που θα καταβάλει το αμερικανικό κράτος στις πληρωμές του χρέους του.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί