2023: Ο πλανήτης αφήνει πίσω του μία επεισοδιακή χρονιά

Aντίο 2022: ο κόσμος γιόρτασε το πέρασμα στο 2023, αφήνοντας πίσω του μια επεισοδιακή χρονιά.

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο έως και δύο εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους, ενώ αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

«Ελπίζουμε σε μια νέα κυβέρνηση που θα ασχολείται περισσότερο με την υγεία των ανθρώπων», δήλωσε η Άνα Καρολίνα Ροντρίγκες, ντυμένη στα λευκά όπως συνηθίζεται στο Ρίο ντε Ζανέιρο για την υποδοχή του νέου έτους.

Δεκατέσσερις ώρες νωρίτερα, στην άλλη άκρη του κόσμου, το Σίνδεϊ της Αυστραλίας ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες πόλεις που υποδέχθηκαν το 2023, ανακτώντας τον τίτλο της «παγκόσμιας πρωτεύουσας του ρεβεγιόν», έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της covid-19.

Με νέα αισιοδοξία το Σίδνεϊ γιόρτασε την έλευση του 2023 με ένα εντυπωσιακό σόου χιλιάδων πυροτεχνημάτων, το οποίο παρακολουθήσαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Το 2022 μπορεί να τελείωσε όμως ο κόσμος εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις.

Η χρονιά που μόλις πέρασε σημαδεύτηκε από τον θάνατο πολλών προσωπικοτήτων, μεταξύ άλλων της βασίλισσας Ελισάβετ, του Πελέ, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και του Σίνζο Άμπε ενώ χθες, στην εκπνοή του χρόνου, πέθανε και ο πρώην πάπας Βενέδικτος.

Εξάλλου το 2022 χαρακτηρίστηκε από τις μαζικές παραιτήσεις εργαζομένων μετά την πανδημία, την παγκόσμια ύφεση και την άνοδο του πληθωρισμού, ένα χαστούκι στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, την κατάρρευση της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων FTX και τη σύλληψη του ιδρυτή της Σαμ Μπάνκμαν- Φριντ, αλλά και την εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μάσκ.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το 2022 θα συνδέεται με την επιστροφή του πολέμου στην Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί