Κοινή δήλωση Πούτιν – Τραμπ για την ιστορική συνάντηση Σοβιετικών και αμερικανικών στρατευμάτων στον ποταμό Έλβα

Σαν σήμερα συνέβη η ιστορική συνάντηση Σοβιετικών και αμερικανικών στρατευμάτων στον ποταμό Έλβα. Πούτιν και Τραμπ υιοθέτησαν κοινή δήλωση για αυτή την ιστορική ανάμνηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησαν κοινή δήλωση για τον εορτασμό της 75ης επετείου της συνάντησης των σοβιετικών και αμερικανικών στρατευμάτων στον ποταμό Έλβα, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο το Σάββατο.


«Η 25η Απριλίου 2020 σηματοδοτεί την 75η επέτειο της ιστορικής συνάντησης μεταξύ Σοβιετικών και Αμερικανών στρατιωτών, οι οποίοι έσφιξαν τα χέρια τους στην κατεστραμένη γέφυρα του ποταμού Έλβα. Αυτό το γεγονός οδήγησε την αποφασιστική ήττα του ναζιστικού καθεστώτος», ανέφερε η κοινή δήλωση.

«”Το πνεύμα(σ.σ συνεργασίας) του Έλβα” είναι ένα παράδειγμα του πώς οι χώρες μας μπορούν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές, να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να συνεργαστούν για την επιδίωξη ενός μεγαλύτερου σκοπού.

Καθώς εργαζόμαστε σήμερα για να αντιμετωπίσουμε τις πιο σημαντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα, αποτίουμε φόρο τιμής στην ανδρεία και το θάρρος όλων εκείνων που αγωνίστηκαν μαζί για να νικήσουν τον φασισμό. Το ηρωικό τους κατόρθωμα δεν θα ξεχαστεί ποτέ », πρόσθεσε.

(sputniknews – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί