Κλέφτης για κλάματα! Τον διέσωσαν όταν εγκλωβίστηκε σε τούνελ που έσκαψε ο ίδιος (vid)

Νοσηλεύεται, ενώ οι Αρχές έχουν συλλάβει τους συνεργούς του.

Αρχές της Ρώμης προχώρησαν στη διάσωση ενός άνδρα από τούνελ όπου είχε φέρεται να είχε μπει για να κλέψει σε τράπεζα.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν οχτώ ώρες για να τον βγάλουν καθώς χώθηκε σε βάθος έξι μέτρων όταν κατέρρευσε μέρος δρόμου κοντά στο Βατικανό.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ένα από τα άλλα τέσσερα άτομα που ήταν μαζί του, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν από το σημείο.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι διασώστες, άκουσαν μία φωνή μέσα από τα συντρίμμια, αλλά η επιχείρηση αποδείχθηκε περίπλοκη καθώς χρειάστηκε να σκάψουν, με ιδιαίτερη προσοχή, μία παράλληλη τρύπα για να τον βγάλουν.

«Βοήθεια, σας παρακαλώ βγάλτε με» φώναζε ο εγκλωβισμένος.

Τού χορηγήθηκε οξυγόνο αλλά και τροφή και όταν τελικώς τον έβγαλαν ο κόσμος, που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και παραμένει. Είναι σε κρίσιμη, αλλά όχι επικίνδυνη για τη ζωή του, κατάσταση, ενημέρωσε η αστυνομία.

Δύο άτομα από τη Νάπολη συνελήφθησαν κατηγορούμενα για αντίσταση κατά της Αρχής και άλλα δύο από τη Ρώμη για φθορά δημόσιας περιουσίας. Και οι πέντε εμπλεκόμενοι είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστείες.

«Κάνουμε ακόμα έρευνα. Δεν αποκλείουμε να πρόκειται για κλέφτες. Είναι μία από τις θεωρίες» σημείωσαν οι Αρχές.

Η αστυνομία θεωρεί ότι επιχειρούσαν να σκάψουν ένα τούνελ για να μπορέσουν να μπουν στο τραπεζικό ίδρυμα. Φέρεται να έσκαβαν λίγο κάθε μέρα ώστε να εισβάλουν τη Δευτέρα, όταν και οι τράπεζες είναι κλειστές λόγω εθνικής αργίας.

Με πληροφορίες από Guardian/ lifo/ scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί