Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Μολδαβία, Όλεγκ Οζέροφ, τον οποίο επικαλέστηκε το TASS, οι μολδαβικές αρχές κινούνται προς την πλήρη περικοπή των οικονομικών σχέσεων με την Ρωσία.
«Η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Μολδαβίας είναι επί του παρόντος εξαιρετικά περίπλοκη λόγω ορισμένων περιστάσεων. Πρώτον, υπάρχει η θέση της σημερινής μολδαβικής ηγεσίας, η οποία έχει ξεκινήσει μια πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αγνοώντας τους ιστορικούς, οικονομικούς και οποιουσδήποτε ανθρωπιστικούς δεσμούς, και πρακτικά οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση των σχέσεών μας», δήλωσε στη σύνοδο «Ρωσία-Μολδαβία» στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).
Σημείωσε ότι οι οικονομικές σχέσεις της Μολδαβίας με την ΕΕ βρίσκονται σε στασιμότητα — ο όγκος των μολδαβικών αγαθών που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ δεν αυξάνεται.
Ταυτόχρονα, τόνισε, ο όγκος των μολδαβικών γεωργικών προϊόντων, που παραδοσιακά διατίθενται στην ρωσική αγορά, μειώνεται. «Αυτά τα προϊόντα μειώνονται λόγω πολιτικών παραγόντων, περίπλοκης εφοδιαστικής και του τεράστιου αριθμού εμποδίων, καθώς αυτά τα προϊόντα πρέπει να μεταφέρονται μέσω τριών ή τεσσάρων χωρών», εξήγησε ο Ρώσος πρέσβης.
Σημείωσε ότι προκύπτουν σημαντικές δυσκολίες στον τομέα της εφοδιαστικής. «Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Δεν ήταν η Ρωσία που εγκατέλειψε τις απευθείας πτήσεις, αλλά η Δημοκρατία της Μολδαβίας», τόνισε ο διπλωμάτης.
Ακόμα μία χώρα λοιπόν που με τις «ευλογίες» προφανώς της διεθνιστικής Δύσης καταστρέφει τις σχέσεις της με την Ρωσία.









