ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ; Ο Μάικλ Μπέρι πούλησε σχεδόν όλες τις μετοχές του μετά τις προειδοποιήσεις για κραχ

Θεωρείται ο επενδυτής που προέβλεψε την κρίση του 2007-2008

Ο Μάικλ Μπέρι που θεωρείται ως ο επενδυτής που προέβλεψε την κρίση του 2008 πούλησε σχεδόν όλες τις μετοχές του σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν εχθές στη δημοσιότητα, μετά από πρόσφατες προειδοποιήσεις του για οικονομική κατάρρευση.

Οι μόνες μετοχές που κράτησε αφορούν την Geo Group, μια εταιρεία που επενδύει σε ιδιωτικές φυλακές και εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας και έχει κεφαλαιοποίηση κάτω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ των μετοχών που πούλησε ο Μπέρι περιλαμβάνονται αυτές της Meta Platforms του Facebook (META.O), ένα μερίδιο 19,7 εκατομμυρίων δολαρίων στη Cigna Corp (CI.N) και ένα μερίδιο 23,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο Bristol-Myers Squibb Co (BMY.N).

Όσοι παρακολουθούν τον εν λόγω επενδυτή, όπως είναι αναμενόμενο ερμηνεύουν την απόφαση της ρευστοποίησης του χαρτοφυλακίου του ως κακή εξέλιξη.

Ο Μπέρι το περασμένο καλοκαίρι προέβλεψε ότι θα βρεθούμε ενώπιον της «μεγαλύτερης κερδοσκοπικής φούσκας όλων των εποχών» και είπε ότι οι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων οδεύουν προς τη «μητέρα όλων των κραχ».

Πιο πρόσφατα, εκτίμησε ότι οι επενδυτές δε θα πρέπει να ενθουσιάζονται με το πρόσφατο ράλι των μετοχών, καθώς οι προηγούμενες πτώσεις είχαν προκύψει μετά από πολλές προσωρινές ανακάμψεις.

Ο Μπέρι έγινε γνωστός μετά το ποντάρισμα δισεκατομμυρίων δολαρίων που έκανε σχετικά με την κατάρρευση της στεγαστικής φούσκας πριν το κραχ του 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιστορία με το ποντάρισμά του αυτό έγινε βιβλίο και ταινία με τίτλο «Το μεγάλο σορτάρισμα».

Με πληροφορίες από Insider και Reuters/lifo/ eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί