Κατάρρευση γέφυρας στη βόρεια Ιταλία – Δύο τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Γέφυρα πολυσύχναστου δρόμου στη βόρεια Ιταλία κατέρρευσε την Τετάρτη, όμως μόνο δύο οδηγοί ενεπλάκησαν στο ατύχημα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού έχουν σχεδόν σταματήσει την κυκλοφορία. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε πως η μήκους 260 μέτρων γέφυρα κοντά στην πόλη Άουλα, περίπου στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στη Γένοβα […]

Γέφυρα πολυσύχναστου δρόμου στη βόρεια Ιταλία κατέρρευσε την Τετάρτη, όμως μόνο δύο οδηγοί ενεπλάκησαν στο ατύχημα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού έχουν σχεδόν σταματήσει την κυκλοφορία.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε πως η μήκους 260 μέτρων γέφυρα κοντά στην πόλη Άουλα, περίπου στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στη Γένοβα και τη Φλωρεντία, στο βόρειο άκρο της Τοσκάνης, κατέρρευσε στις 10.25 τοπική ώρα (11:25 ώρα Ελλάδας).

Τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν μειώσει δραστικά την κυκλοφορία σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένου και του αυτοκινητοδρόμου αυτού, γνωστού ως SS330.

Μια ομάδα της πυροσβεστικής εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Δύο οδηγοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, πρόσθεσε.

Τη διαχείριση της γέφυρας είχαν προηγουμένως οι επαρχιακές αρχές προτού τεθεί υπό τη διαχείριση της ANAS, μιας εταιρίας που ελέγχεται από τον κρατικής ιδιοκτησίας όμιλο σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato.

Η υπουργός Μεταφορών Πάολα ντε Μικέλι δήλωσε ότι ζήτησε από την ANAS λεπτομερή έκθεση.

Σαράντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Αύγουστο του 2018 από την κατάρρευση μιας γέφυρας στην Γένοβα την οποία διαχειριζόταν ο όμιλος υποδομών Atlantia.

euronews/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί