Κανείς δεν το πρόσεξε: Ύστατη κίνηση Ερντογάν για να μείνει πρόεδρος – Απειλείται ΕΜΦΥΛΙΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με συνταγή... Μαφίας!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Τουρκίας. Στην χώρα του αμφισβητείται πλέον ανοιχτά, ενώ η αντιπολίτευση των κεμαλιστών δείχνει να κερδίζει έδαφος.

Ο Ερντογάν, όπως είδαμε, απελευθέρωσε εγκληματίες από τις φυλακές! Όχι τυχαίους εγκληματίες.

Με τον περιβόητο κορωνόμο, η Άγκυρα αποφυλάκισε τον Νονό της τουρκικής Μαφίας. Ο Τσακιτζί είχε καταδικαστεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για ηθική αυτουργία σε δεκάδες δολοφονίες και για υποκίνηση επιθέσεων.

Ο διαβόητος αρχηγός της τουρκικής μαφίας, Αλαατίν Τσακιτζί, ο οποίος παλιά είχε ταχθεί κατά του Ερντογάν, αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές χάρη στον νέο νόμο που προβλέπει την απελευθέρωση περίπου 90.000 κρατουμένων, προκειμένου να αποφευχθεί, υποτίθεται, η εξάπλωση του κορωνοϊού στις φυλακές της Τουρκίας.

Ο Αλ Καπόνε της Τουρκίας κατά την δεκαετία του ‘80, είχε κατηγορηθεί το 1995 για τη δολοφονία της συζύγου του, η οποία συνέβη μπροστά στα μάτια του γιού τους, Εντούτοις, είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό. Το 2004, μετά την έκδοσή του, από την Αυστρία, ήταν στις τουρκικές φυλακές.

 Παρότι ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε προσπαθήσει σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να πείσει τον Ερντογάν, με αντάλλαγμα τις ψήφους της παράταξής του, να του δώσει χάρη, δεν τα είχε καταφέρει.

Τώρα όμως; Τι συνέβη;

Δεν αποκλείεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και τουρκικής Μαφίας, η οποία, ενδεχομένως, ξεφεύγει από την «σφαίρα» της απλής ψηφοθηρίας. Ως γνωστόν, οι μαφιόζοι διακρίνονται για τον τρόπο που έχουν να πείθουν ή να εξοντώνουν αντιπάλους σε προσκήνιο και παρασκήνιο. Άραγε η αποφυλάκιση του Τσακιτζί θα σηματοδοτήσει την ενεργοποίηση της Μαφίας κατά όσων «πολεμούν« τον Ερντογάν;

Να σημειωθεί εδώ πως ο Ερντογάν δεν αποφυλάκισε κανέναν πολιτικό του αντίπαλο. Αυτούς δεν θα τους απειλεί ο κορωνοϊός.

Παράλληλα, το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Άγκυρας επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης του κεντρικού δελτίου του καναλιού FOX, επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού ο κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων, Φατίχ Πορτακάλ.

 Συγκεκριμένα, o τηλεοπτικός σταθμός FOX TV απαγορεύτηκε να μεταδώσει επί 3 ημέρες δελτίο ειδήσεων στις 7 το βράδυ, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή.

 Σημειώνεται ότι το δελτίο ειδήσεων του FOX TV βρίσκεται στην πρώτη θέση της τηλεθέασης στην γείτονα.

Με την Μαφία και την Λογοκρισία, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να κρατηθεί στην εξουσία. Θα τα καταφέρει ή η Τουρκία θα οδηγηθεί σε εμφύλιο, καθότι η δράση προκαλεί ανάλογη αντίδραση; Από την άλλη το καθεστώς Ερντογάν έχει χρόνια στην εξουσία, ελέγχοντας τους μηχανισμούς. Τι θα γίνει όμως αν ξεσηκωθεί η πολυεθνική κοινωνία της γείτονας;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί