Οι πτήσεις του εξυπηρετούν το αεροδρόμιο της Κατάνιας, στην ανατολική Σικελία, ανεστάλησαν σήμερα μετά την έκρηξη του γειτονικού ηφαιστείου της Αίτνα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου, δημιουργώντας νέα προβλήματα για τους ταξιδιώτες κατά την υψηλή θερινή τουριστική περίοδο.
Η Αίτνα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, καταγράφει έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, εκτοξεύοντας καυτή τέφρα και λάβα.
Το αεροδρόμιο της Κατάνιας είχε ήδη κλείσει νωρίτερα αυτό τον μήνα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό. Αποτελεί κόμβο για το ανατολικό τμήμα της Σικελίας και προσελκύει περισσότερες αφίξεις από την πρωτεύουσα Παλέρμο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχές αποφάσισαν την «αναστολή όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων».
«Η αναστολή θα έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεις και/ή εκτροπή πτήσεων σε άλλα αεροδρόμια», πρόσθεσε η εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ειρηνικός: Το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας προχωρά στην κατάσχεση άλλων 2,4 τόνων κοκαΐνης -ΦΩΤΟ
- Σαν σήμερα 15 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Φονικό σε χωριό του Ηρακλείου: Αδελφός μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον αδελφό του μετά από καυγά
- Ο μηχανικός του έστειλε βίντεο επειδή δεν μπορούσε να πιστέψει τι βρήκε κάτω από το αμάξι του!
- Η Κύπρος θα μπει στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ ως… «παρατηρητής»
- Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- Αντίστροφη μέτρηση για την έκπτωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοί τη δικαιούνται
- Πρεμιέρα για το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» από αύριο – Ποιά τα οφέλη του
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Φεβρουαρίου
- Ποιούς επηρεάζει η δικαστική απόφαση για τα δάνεια – Τι αλλάζει για τράπεζες και δανειολήπτες
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΝΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΑΝΕΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ









