Ισραηλινή σημαία που έγραφε «Ευχαριστώ Μοσάντ» αναρτήθηκε στην Τεχεράνη!

Μία ισραηλινή σημαία με την επιγραφή «Ευχαριστώ Μοσάντ» έκανε την «εμφάνισή» της στην Τεχεράνη, λίγο διάστημα μετά τη δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

Ισραηλινή σημαία με την επιγραφή «Ευχαριστώ Μοσάντ» αναρτήθηκε σε μία διαφημιστική πινακίδα στην Τεχεράνη, ωστόσο παραμένει άγνωστο το ποιος βρίσκεται πίσω από την κίνηση αυτή, που έρχεται λίγο διάστημα μετά τη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ για την οποία το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ δεν έχει απαντήσει στις εν λόγω καταγγελίες, ωστόσο είναι αρκετοί οι Αμερικανοί αξιωματούχοι οι οποίοι φαίνεται να επιβεβαιώνουν το «ισραηλινό δάκτυλο» πίσω από την επίθεση. Όπως σημειώνουν, ο επιστήμονας δολοφονήθηκε από την ισραηλινή Μοσάντ.

​Ανώνυμη πηγή από το Ισραήλ σημείωσε στους «New York Times» πως ο κόσμος θα πρέπει να «ευχαριστεί» το Τελ Αβίβ για τη δολοφονία του Φαχριζαντέχ, συμπληρώνοντας πως θα συνεχίσει να δρα έναντι της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από πλευράς Ιράν.

«Να θυμάστε αυτό το όνομα»
Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ θεωρείται ο «πατέρας» του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά αυτό το πρόγραμμα, παρά τις διαβεβαιώσεις που παρέχει το Ιράν ανά εποχές.

Το 2015, ύστερα από χρόνια διαπραγματεύσεων, το Ιράν υπέγραψε διεθνή συμφωνία με τις Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων και το εμπάργκο όπλων.

Το 2018, έναν χρόνο μετά την ανάληψη της αμερικανικής εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη συμφωνία, που ο νέος Πρόεδρος είχε κατακρίνει εντόνως.

Την ίδια χρονιά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυριζόταν πως το Ιράν εργάζεται σε ένα μυστικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας. Μάλιστα, κατονόμασε τον Φαχριζαντέχ ζητώντας από το κοινό που απευθυνόταν να «θυμάται αυτό το όνομα».

sputnik/ photo tweet screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί