“Αφού ήχησαν οι σειρήνες πριν από λίγο σε πολλές περιοχές του Ισραήλ, πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε από την IAF [την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία] προτού εισδύσει στην ισραηλινή επικράτεια”, όπως εξήγησε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, που πυροδοτήθηκε από τη χωρίς προηγούμενο πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν και λένε ότι με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους, άρχισαν να εξαπολύουν δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ και, στην Ερυθρά Θάλασσα –μια περιοχή κρίσιμης σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο-,- εναντίον πλοίων στα οποία προσάπτουν ότι συνδέονται με διάφορους τρόπους με το Ισραήλ.
Οι επιθέσεις αυτές είχαν σταματήσει με την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, όμως οι Χούθι, που υποστήριξαν ότι επανέλαβαν τα πυρά προς το Ισραήλ, υποσχέθηκαν να τις εντείνουν όσο το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματά του στη Γάζα.
Οι αντάρτες είχαν αναστείλει την εκστρατεία τους στη διάρκεια της εκεχειρίας στη Γάζα, που έλαβε τέλος στις 18 Μαρτίου όταν το Ισραήλ επανέλαβε τους βομβαρδισμούς του στον παλαιστινιακό θύλακα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ θα παραστεί στην υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης
- Τι ζούμε! Μπάιντεν και Κλίντον δίνουν… συγχαρητήρια στον Τραμπ για τη Μ. Ανατολή
- Βουλή: Συλλυπητήρια Νικήτα Κακλαμάνη για την απώλεια της Άννας Κυριακού
- FSB: Ξεκίνησε ποινική διαδικασία σε βάρος του άλλοτε πλουσιότερου άνδρα της Ρωσίας
- Rings: Νέα βραβεία για τους δημιουργούς από το Instagram
- Σε βαθιά κρίση οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες: «Περικόπτουν θέσεις εργασίας και κλείνουν εργοστάσια»
- ΕΑΕΕ: Αυξάνεται η ασφάλιση οχημάτων με κάλυψη για τους κινδύνους δασικής πυρκαγιάς και πλημμύρας
- Αντίστροφη μέτρηση για τα τέλη κυκλοφορίας: Ποιοί θα πληρώσουν παραπάνω;
- Τι συνέβη στην Αίγυπτο; Σημαντικά συμπεράσματα σε σχέση με την Ελλάδα
- Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε μεγάλο κατάστημα στον Κολωνό