σε μια κίνηση η οποία, όπως δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, θα μειώσει αμέσως το κόστος για περισσότερο από το ένα τρίτο των ιδιωτών και για το 70% της βιομηχανίας.
«Η Ισπανία με αυτή την απόφαση ηγείται μιας διαρθρωτικής αλλαγής στην ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ιζαμπέλ Ροντρίγκες σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αγωνίζονται να διαχειριστούν τις αυξανόμενες τιμές του αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες ωθήθηκαν προς τα πάνω από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και να μετριάσουν τον αντίκτυπό τους στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε πριν από δύο εβδομάδες να επιτρέψει στην Ισπανία και την Πορτογαλία να θέσουν αρχικά ένα πλαφόν στις τιμές στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με το όριο της τιμής που προβλέπεται να ανέλθει κατά μέσον όρο στα 50 ευρώ τους ερχόμενους 12 μήνες.
Η υπουργός Ενέργειας Τερέσα Ριμπέρα δήλωσε ότι το ανώτατο όριο θα χαμηλώσει αμέσως το κόστος για το 37% των ιδιωτών και για το 70% των βιομηχανικών επιχειρήσεων, και θα ωφελήσει όλους τους καταναλωτές εντός ενός έτους. «Τους ερχόμενους 12 μήνες θα έχουμε ένα ειδικό σύστημα προστασίας στην Ιβηρική μέσα σε ένα πλαίσιο μεγάλης αστάθειας», πρόσθεσε.
(ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο