Ισπανία: Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εδάφους των ισπανικών αεροδρομίων σχεδιάζουν απεργία για την Πρωτοχρονιά, λέει η Iberia

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στις υπηρεσίες εδάφους στα ισπανικά αεροδρόμια σχεδιάζουν να απεργήσουν από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ισπανική Iberia, που είναι μέλος του International Airlines Group.

Τα δύο βασικά συνδικάτα της χώρας, το UGT και CCOO, κάλεσαν τους εργαζομένους να απεργήσουν από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ανέφερε η Iberia σε ανακοίνωση αργά χθες, λέγοντας ότι το κάλεσμα σε κινητοποιήσεις είναι «ανεύθυνο» και «δεν έχει λογική».

«Μια απεργία, όπως αυτή που εξήγγειλαν τα συνδικάτα για τα Χριστούγεννα, πλήττει ανεπανόρθωτα το δικαίωμα να κάνεις κάποιος διακοπές και να βρεθεί πάλι με συγγενείς και φίλους», ανέφερε η Iberia.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εδάφους στα ισπανικά εμπορικά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται η κρατικά ελεγχόμενη Aena, διαμαρτύρονται κατά των νέων συμβάσεων που υπογράφηκαν πρόσφατα.

Είχαν απειλήσει να απεργήσουν στις 5 και τις 10 Δεκεμβρίου αλλά τελικά ματαίωσαν τις κινητοποιήσεις αυτές. Τα δύο συνδικάτα δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί