Ιρλανδία: Ένας Σλοβάκος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο μιας 23χρονης εγκύου, σε μια υπόθεση που σόκαρε τη χώρα

Ένας Σλοβάκος ηλικίας 33 ετών καταδικάστηκε σήμερα στο Δουβλίνο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία μιας νεαρής εγκύου, ενώ εκείνη έκανε τζόκινγκ, μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα το 2022.

Ο 33χρονος, ο οποίος έφθασε στην Ιρλανδία πριν από περίπου 10 χρόνια, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου του Δουβλίνου, πριν από μία εβδομάδα.

Η Άσλινγκ Μέρφι, μια έγκυος ηλικίας 23 ετών, βρέθηκε νεκρή τον Ιανουάριο του 2022 στις όχθες του καναλιού του Τάλαμορ (δυτικό Δουβλίνο), όπου είχε πάει να κάνει τζόκινγκ.

Η νεαρή γυναίκα είχε δεχθεί 11 μαχαιριές στον λαιμό και δείγμα DNA που είχε περισυλλεχθεί από τα νύχια της ανήκε σε εκείνο του 33χρονου.

Στο παραπάνω στοιχείο προστέθηκαν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθιστώντας «συντριπτικές» τις αποδείξεις σε βάρος του κατηγορουμένου, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ωστόσο ο 33χρονος άνδρας, πατέρας πέντε παιδιών, δήλωσε αθώος κατά την έναρξη της δίκης του στο Δουβλίνο, πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Ημέρες μετά τον φόνο, ο Σλοβάκος υπήκοος είχε ομολογήσει στους ερευνητές ότι είχε σκοτώσει τη Μέρφι. Κατόπιν, κατά τη σύλληψή του ανακάλεσε, λέγοντας πως δεν θυμόταν αυτή την ομολογία και δεν «γνώριζε» τίποτα σχετικά με τη δολοφονία.

Υποστήριξε τότε ότι ένας κουκουλοφόρος τους είχε επιτεθεί και ότι εκείνος είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το θύμα.

Εντούτοις, ο 33χρονος αναγνώρισε ότι είπε ψέματα στην αστυνομία πολλές φορές και ο δικαστής ευχαρίστησε τους ενόρκους, καθώς «δεν έχασαν περισσότερο χρόνο με τους παραλογισμούς του».

Η δολοφονία της Άσλινγκ Μέρφι συγκλόνισε την Ιρλανδία και τη γειτονική Μεγάλη Βρετανία, δεδομένου ότι πολλές γυναίκες είχαν δολοφονηθεί σε δημόσιους χώρους τους προηγούμενους μήνες, μεταξύ άλλων η Λονδρέζα Σάρα Έβεραρντ από έναν αστυνομικό, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί