Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο σε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Τρίτη σε διυλιστήριο πετρελαίου της Pars Petro στην περιοχή Σουστάρ του νοτιοδυτικού Ιράν.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο που βρίσκεται σχεδόν 800 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης, στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Χουζεστάν, η οποία συνορεύει με το Ιράκ.
Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA που επικαλείται τον κυβερνήτη της περιοχής Σουστάρ, τον Μοχσέν Μουσαβί. Ο ίδιος αξιωματούχος απέδωσε την πυρκαγιά σε «πρόσκρουση βυτιοφόρου σε δεξαμενές», συμπληρώνοντας ότι το περιστατικό διερευνάται.
Οι εικόνες που μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση δείχνουν τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν από τις εγκαταστάσεις και πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό της περιοχής.
Τον Μάρτιο, ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με πρόωρα και πιο σοβαρά εγκεφαλικά
- «Σμιλεύοντας την Ηχώ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: «Έγιναν λάθη στην επικοινωνία»
- Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη επιχείρησε να βάλει φωτιά σε σπίτι και αυτοκίνητο στην Πολίχνη
- Έξαλλοι Ρώσοι χειριστές drone με Ουκρανούς που εκτέλεσαν ηλικιωμένο πολίτη, vid
- Κορκίδης: Ένα νέο, μεγάλο κεφάλαιο ενεργειακών συμφωνιών ανοίγει για την Ελλάδα
- Ιόνιο: Η πρώτη ερευνητική γεώτρηση μετά από 40 χρόνια – Τι υπεγράφη
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη
- Θεσσαλονίκη: Θύμα απάτης έπεσε 57χρονη – Έδωσε 100.000 ευρώ σε υποτιθέμενη αστυνομικό για να τα «φυλάξει»
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα το τέλειο σημείο εισόδου που θα υποκαταστήσει το αέριο από τη Ρωσία









