ΗΠΑ: Το Ιράν πλήρωνε τους Ταλιμπάν για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Το Ιράν προσέφερε χρήματα στους Ταλιμπάν για να επιτεθούν σε Αμερικανούς στρατιώτες και στους συμμάχους τους στο Αφγανιστάν, σε μια υπόθεση που θυμίζει έντονα εκείνη της καταβολής χρημάτων εκ μέρους της Ρωσίας για τον ίδιο λόγο, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, […]

Το Ιράν προσέφερε χρήματα στους Ταλιμπάν για να επιτεθούν σε Αμερικανούς στρατιώτες και στους συμμάχους τους στο Αφγανιστάν, σε μια υπόθεση που θυμίζει έντονα εκείνη της καταβολής χρημάτων εκ μέρους της Ρωσίας για τον ίδιο λόγο, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον εντόπισε πληρωμές που σχετίζονταν με έξι επιθέσεις που διαπράχθησαν πέρσι. Η μία από αυτές, τον Δεκέμβριο, είχε ως στόχο ένα κτίριο έξω από την αεροπορική βάση Μπάγκραμ, κοντά στην Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν δύο Αφγανοί πολίτες και τραυματίστηκαν τέσσερις Αμερικανοί.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, επικαλούμενο τον «εμπιστευτικό χαρακτήρα» τους. Όμως ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει επανειλημμένως, τόσο δημοσίως όσο και σε ιδιωτικές συζητήσεις, να σταματήσει το Ιράν την αποσταθεροποιητική δράση του στη Μέση Ανατολή και σε όλον τον κόσμο.

«Η εχθρική επιρροή του Ιράν έχει ως στόχο να υπονομεύσει την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν και να ευνοήσει τη συνέχιση της βίας και της αστάθειας», πρόσθεσε.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί