Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News λίγες ώρες μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσε ο αμερικανικός στρατός εναντίον των Χούθι, ο Χέγκσεθ είπε ότι αυτή ήταν μια απάντηση στις δεκάδες επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες από τον Νοέμβριο του 2023. Αποτελούν επίσης μια προειδοποίηση προς την Τεχεράνη, να σταματήσει να τους στηρίζει.
«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι (οι Χούθι) να πουν, τέλος στις επιθέσεις σε πλοία, τέλος στις επιθέσεις σε περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε. «Δεν μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, αυτό γίνεται για να σταματήσουν να βάλλουν εναντίον περιουσιακών στοιχείων σε έναν κρίσιμης σημασίας θαλάσσιο διάδρομο», πρόσθεσε.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουολτς είπε στο ABC ότι από τα σημερινά πλήγματα «εξοντώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των Χούθι».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είπε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη θα συνεχιστούν μέχρι οι Χούθι να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν συζητούν την πιθανότητα χερσαίων επιχειρήσεων και ο ίδιος «δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή».
«Με κανέναν τρόπο δεν θα είχαν οι Χούθι τη δυνατότητα να πλήττουν τη (διεθνή) ναυτιλία, αν δεν τους στήριζε το Ιράν», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με έναν απολογισμό των ανταρτών, από τα αμερικανικά πλήγματα στα προπύργιά τους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος
- Όταν η τέχνη μιμείται τη ζωή: Ο Έρικ Ντέιν θα υποδυθεί έναν ασθενή με ALS, έξι μήνες μετά τη δική του διάγνωση
- Η ειρήνη είναι εύθραυστη! Η περιοχή που μπορεί να δώσει ξαφνικά μεγάλο πόλεμο
- «ΛΟΓΟΣ–LOGOS»: Η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας δημιουργεί το πρώτο εργαλείο AI για θέματα πίστεως
- Fedhatta: Στην Αθήνα κορυφαία στελέχη του γερμανικού τουρισμού
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η 27χρονη που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης
- Μαύρη Θάλασσα: Η Βουλγαρία θα μετάσχει ενεργά στη δημιουργία κόμβου ασφάλειας
- Ξεκίνησαν γυρίσματα για το “Black Tides”: Τζον Τραβόλτα και Μελίσα Μπαρέρα σε… αγώνα επιβίωσης
- Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Αν συμβεί αυτό τότε ίσως αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη