ΗΠΑ: Έφαγαν κεμπάπ μαύρης αρκούδας και γέμισαν με παρασιτικά σκουλήκια

Υποτίθεται ότι ήταν μια γιορτή, αλλά το μοναδικό γεύμα μιας οικογένειας με κρέας μαύρης αρκούδας έστειλε αρκετά μέλη στο νοσοκομείο.

Ο εορτασμός έγινε το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με τον λογαριασμό στην τελευταία έκδοση της Εβδομαδιαίας Έκθεσης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ . Μια μεγάλη οικογένεια – που δεν κατονομάζεται στην έκθεση – ήρθε από όλη τη χώρα για μια επανένωση στη Νότια Ντακότα.

Ένα μέλος της οικογένειας, ένας κυνηγός, έφερε λίγο κρέας μαύρης αρκούδας που είχε μαζέψει στο βόρειο Σασκάτσουαν τον Μάιο του 2022. Ο κυνηγός είπε ότι ο κυνηγός είχε συστήσει την κατάψυξη του κρέατος για να σκοτωθούν τυχόν παράσιτα.

Το κρέας είχε καταψυχθεί για 45 ημέρες προτού ξεπαγώσει, και η οικογένεια το έψησε στη σχάρα με μερικά λαχανικά και το σέρβιρε ως κεμπάπ.


Η κατάψυξη μπορεί να σκοτώσει ορισμένα παράσιτα που βρίσκονται συνήθως στις μαύρες αρκούδες, αλλά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων, ορισμένα είδη παρασίτων είναι ανθεκτικά στο παγετό.

Οι αρκούδες και άλλα άγρια ​​ζώα, όπως αγριογούρουνο, λύκοι και σκίουροι, μπορούν συχνά να αρρωστήσουν με τριχινέλλωση, μια σοβαρή ασθένεια που προκαλείται από παρασιτικά στρογγυλά σκουλήκια του γένους Trichinella, αλλά συχνά φαίνονται απολύτως υγιή. Κατά το σφάξιμο του κρέατος, θα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουμε εάν ήταν μολυσμένο επειδή υπάρχουν λίγα σημάδια του παρασίτου.

Πολλοί ειδικοί της άγριας ζωής λένε στους κυνηγούς αρκούδων να θεωρούν ότι όλα τα κρέατα αρκούδας είναι μολυσμένα και το CDC συνιστά να μαγειρεύετε καλά το κρέας σε εσωτερική θερμοκρασία τουλάχιστον 165 βαθμών Φαρενάιτ για να σκοτωθούν τα παράσιτα. Το κάπνισμα, το αλάτισμα, το στέγνωμα και το ψήσιμο στα μικροκύματα δεν τα σκοτώνουν πάντα, λένε οι ειδικοί.

Ήταν «δύσκολο για τα μέλη της οικογένειας να εξακριβώσουν οπτικά το επίπεδο ψησίματος» επειδή το κρέας είχε σκούρο χρώμα. Αφού κάποιοι από την οικογένεια παρατήρησαν ότι ήταν λίγο ψημένο, το έβαλαν ξανά στη σχάρα πριν σερβιριστεί ξανά.

Μόνο όταν οι άνθρωποι πήγαν σπίτι, κάποιοι άρχισαν να αρρωσταίνουν.

Η πρώτη ασθένεια ήταν σε έναν 29χρονο άνδρα που χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο φορές σε διάστημα τριών εβδομάδων. Ανέφερε συμπτώματα έντονου μυϊκού πόνου και πυρετού και τα μάτια του πρήστηκαν. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι είχε ηωσινοφιλία , μια κατάσταση που περιλαμβάνει πάρα πολλά ηωσινόφιλα στο σώμα, ένα μήνυμα στους γιατρούς ότι κάποιος μπορεί να έχει αλλεργίες, καρκίνο ή παράσιτα.

Μετά τη δεύτερη επίσκεψή του στο νοσοκομείο οι γιατροί έμαθαν ότι ο άνδρας είχε φάει κρέας αρκούδας και υποψιάστηκαν ότι μπορεί να είχε τριχινέλλωση. Οι δοκιμές σύντομα επιβεβαίωσαν ότι αυτό συνέβαινε και συνιστήθηκαν εξετάσεις για τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Η τριχινέλωση μπορεί να είναι μια ελαφριά ή σοβαρή λοίμωξη και τα συμπτώματα μπορεί να εξαρτώνται από το πού μεταναστεύουν οι προνύμφες στο σώμα. Οι ελαφριές λοιμώξεις μπορεί να μην έχουν εμφανή συμπτώματα, σύμφωνα με το CDC. Εάν το παράσιτο μετακινηθεί στη γαστρεντερική οδό, μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό άλγος, διάρροια ή έμετο. Στους μυς, μπορεί να προκαλέσει πυρετό, εξανθήματα, επιπεφυκίτιδα και πρήξιμο του προσώπου. Περιστασιακά, μπορεί να υπάρχουν απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα, όπως καρδιακά προβλήματα, προβλήματα με το σύμπτωμα του κεντρικού νευρικού συστήματος και προβλήματα αναπνοής.

Μεταξύ των οκτώ μελών της οικογένειας με τα οποία πήραν συνέντευξη οι ερευνητές, τα έξι είχαν συμπτώματα που συμφωνούσαν με την τριχινέλλωση. Τέσσερις είχαν φάει κρέας αρκούδας και λαχανικά, αλλά οι άλλοι δύο είχαν φάει μόνο λαχανικά μαγειρεμένα με το κρέας. Τρία μέλη της οικογένειας χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Οι νοσηλευόμενοι έλαβαν θεραπεία κατευθυνόμενη από τριχινέλλωση με αλβενδαζόλη, ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο. Όσοι δεν νοσηλεύτηκαν έλαβαν μόνο υποστηρικτική φροντίδα, καθώς τα συμπτώματά τους είχαν υποχωρήσει προτού διαπιστωθεί ότι είχαν τη λοίμωξη. Όλοι έχουν αναρρώσει από τότε.

Το CDC λέει ότι είναι σημαντικό το κρέας των θηραμάτων – ιδιαίτερα τα άγρια ​​θηράματα που συλλέγονται στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη – να μαγειρεύονται καλά.

Δεδομένου ότι το κρέας που είναι μολυσμένο με Trichinella μπορεί να μολύνει άλλα τρόφιμα, το ωμό κρέας θα πρέπει να αποθηκεύεται και να παρασκευάζεται χωριστά από άλλα τρόφιμα. Το CDC συνιστά επίσης ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι ιδιωτικές ομάδες που οργανώνουν ή επιβλέπουν το κυνήγι πρέπει να εκπαιδεύουν τους κυνηγούς σχετικά με αυτούς τους κινδύνους και πώς να προστατεύονται.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί