ΗΠΑ: Δικαιώθηκε άνδρας που πέρασε 29 χρόνια στη φυλακή για βιασμό εξάχρονης που δεν είχε διαπράξει εκείνος

Ένας άνδρας από τη Λουιζιάνα, ο οποίος καταδικάστηκε άδικα για τον βιασμό της εξάχρονης θετής κόρης του το 1994, αφέθηκε ελεύθερος αφού τόσο ο ίδιος όσο και το θύμα ισχυρίζονταν εδώ και καιρό ότι δεν διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα.

Ο Πάτρικ Μπράουν, 49 ετών, καταδικάστηκε με βάση τις μαρτυρίες ενηλίκων που ισχυρίστηκαν «αυτό που πίστευαν» ότι είχε πει το θύμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της ενορίας της Ορλεάνης, Τζέισον Γουίλιαμς.

Ο Μπράουν αφέθηκε ελεύθερος από τον δικαστή του Ποινικού Περιφερειακού Δικαστηρίου Κάλβιν Τζόνσον τη Δευτέρα μετά από 29 χρόνια στο σωφρονιστικό ίδρυμα υψίστης ασφαλείας της Λουιζιάνας.

Το θύμα δεν κατέθεσε ποτέ και έλεγε για πάνω από 20 χρόνια ότι ο Μπράουν είναι αθώος.

Ο Ουίλιαμς, σε δήλωσή του, παραδέχτηκε ότι «τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την αφήγηση του θύματος».

Το θύμα μίλησε στο δικαστήριο καθώς ο Τζόνσον υπέγραφε την εντολή απελευθέρωσης του πατριού της, τον οποίο αγκάλιασε στη συνέχεια καθώς της ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε περάσει.

«Σας ευχαριστώ που ακούσατε, επιτέλους», είπε, σύμφωνα με NOLA.com. «Σας ευχαριστώ που με ακούσατε… Σας ευχαριστούμε που βοηθήσατε την οικογένειά μας να θεραπευτεί. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες πίσω τον μπαμπά μου».

Είπε ότι είχε γράψει πάνω από 100 επιστολές υποστηρίζοντας την αθωότητα του πατριού της και ισχυριζόμενη ότι ένα άλλο μέλος της οικογένειας την είχε κακοποιήσει και μάλιστα καυχιόταν ότι το έκανε εκείνη την εποχή.

Σε δήλωσή της στο DailyMail.com, η δικηγόρος του Μπράουν, Κέλι Όριανς, επέκρινε την απροθυμία της πολιτείας να ακούσει το θύμα.

«Η καταδίκη του Πάτρικ Μπράουν θα έπρεπε να είχε επανεξεταστεί πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, την πρώτη φορά που το θύμα προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή του κράτους ότι ο λάθος άνθρωπος ήταν στη φυλακή», είπε.

«Η αγνόησή της απλώς επιδείνωσε το τραύμα που έχει υποστεί και έκανε το κράτος μέρος στην πρόκληση αυτής της βλάβης. Συγχαίρω το γραφείο του εισαγγελέα της ενορίας της Ορλεάνης που πήρε στα σοβαρά αυτή τη νεαρή γυναίκα, αντί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τους προκατόχους τους και να αρνηθεί να ακούσει», πρόσθεσε ο Orians.

Επαίνεσε τους δικηγόρους στο τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του γραφείου DA, τους οποίους αποκάλεσε «τους μόνους εισαγγελείς με τους οποίους έχω συνεργαστεί ποτέ στη Λουιζιάνα που παίρνουν πραγματικά στα σοβαρά τη νουθεσία να “αποδοθεί δικαιοσύνη” και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί όλους».

Η Orians είπε ότι ο Brown δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα. Ανέφερε ακόμα ότι ο Brown, «είπε σε κάποιον: “Αυτό δεν είναι σαν να κερδίζεις το λαχείο, αυτή είναι μια πράξη του Ιησού Χριστού“». Και η δικηγόρος πρόσθεσε ότι «Έχει πει ότι ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι αυτό θα συνέβαινε, κυρίως λόγω της πίστης του στον Θεό».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί