μία ημέρα αφού συνελήφθη και μία ημέρα προτού οι οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν εναντίον του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Πλάνα που μεταδόθηκαν χθες εικονίζουν τον Χένρι Τάριο, επικεφαλής των Proud Boys, να αγκαλιάζεται με υποστηρικτές του μετά την αποφυλάκισή του.
Ο 36χρονος Τάριο συνελήφθη διότι φέρεται να συμμετείχε στην καταστροφή πανό με το σύνθημα Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε») που ανήκε σε ιστορική εκκλησία της αμερικανικής πρωτεύουσας. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας και δικαστής διέταξε να παραμείνει εκτός Ουάσινγκτον ως την επόμενη ακροαματική διαδικασία, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.
Εξάλλου κατά τη διάρκεια της σύλληψής του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γεμιστήρες για τουφέκι εφόδου με πάνω από 60 σφαίρες, σύμφωνα με τη δικογραφία σε βάρος του.
Υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ανάμεσά τους και μέλη των Proud Boys, συρρέουν στην πρωτεύουσα όπου σκοπεύουν να διαδηλώσουν σήμερα, για να καταγγείλουν, όπως ο Τραμπ, την νοθεία και την κλοπή στις εκλογές.
Η οργάνωση Proud Boys βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης μετά το πρώτο ντιμπέιτ των Τραμπ και Μπάιντεν τον Οκτώβριο, όταν ο πρόεδρος της χώρας — απευθυνόμενος απευθείας στα μέλη της, που συχνά οπλοφορούν δημόσια — τα κάλεσε να κάνουν «ένα βήμα πίσω» αλλά να μείνουν «σε ετοιμότητα».
Ο Τραμπ θα μιλήσει στη συγκέντρωση στις 11:00 (18:00 ώρα Ελλάδας), ανήγγειλε ο ίδιος μέσω Twitter.
Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ προέτρεψε χθες τους κατοίκους της αμερικανικής πρωτεύουσας να αποφύγουν κάθε διένεξη με διαδηλωτές έτοιμους να κάνουν χρήση βίας.
Η αστυνομία της Ουάσινγκτον ανησυχεί πως ίσως ξεσπάσουν βίαια επεισόδια και προειδοποίησε προχθές πως όποιος οπλοφορεί στη σημερινή διαδήλωση θα συλληφθεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Β. Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο
- Τα έργα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης
- Έκτακτα μέτρα προστασίας των αστέγων από το ψύχος λαμβάνει ο Δ. Θεσσαλονίκης
- Ιανουάριος 2026: Ο καθοριστικός μήνας για μέλλον του Μάτσου Πίτσου ως ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου
- Πώς είναι η υγεία του θρύλου της F1 Μίκαελ Σουμάχερ 12 χρόνια μετά το ατύχημα στο σκι
- Παρέμβαση Κρεμλίνου για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν με μήνυμα για Τραμπ
- ΥΠΠΟ: Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση του πιλοτικού έργου της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης
- Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα διαλόγου αλλά….»
- Απίστευτο βίντεο από Βραζιλία: Οδηγός πάτησε λάθος πεντάλ και κόλλησε άντρα σε τοίχο!
- Γιατί το 2026 θα είναι η καλύτερη χρονιά για να δούμε το Βόρειο Σέλας – Η σχέση με το ηλιακό μέγιστο
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΡΓΑ
ΑΣΤΕΓΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΣΠΙΤΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ









