«Σήμερα, πήραμε πίστω τον πιλότο, τον Φίλιπ, που είναι καλά στην υγεία του», εξήγησε ο Φάιζαλ Ραμαντάνι, επικεφαλής ειδικής μονάδας της αστυνομίας, σε δελτίο Τύπου το οποίο διανεμήθηκε στον Τύπο.
Ο Φίλιπ Μέρτενς απήχθη την 7η Φεβρουαρίου 2023, αφού πιλοτάρισε μικρό εμπορικό αεροσκάφος της εταιρείας Susi Air στην απομονωμένη περιοχή Ντούγκα (κεντρικά).
Κοινή ειδική δύναμη, αποτελούμενη από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, τον ανέκτησε σήμερα το πρωί σε χωριό της περιοχής Ντούγκα, σύμφωνα με τον κ. Ραμαντάνι.
Ο πιλότος από τη Νέα Ζηλανδία υποβλήθηκε σε ιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις προτού μεταφερθεί αεροπορικώς στην πόλη Τιμίκα, επίσης στην Παπούα.
«Είναι σώος» και συνομίλησε με την οικογένειά του, ανακοίνωσε η νεοζηλανδική κυβέρνηση.
Αργότερα εντός της ημέρας αξιωματούχοι της ινδονησιακής ειδικής δύναμης πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ο κ. Ραμαντάνι.
Ο πιλότος εκτελούσε δρομολόγια καίριας σημασίας προς απομονωμένες κοινότητες όταν τον απήγαγαν μέλη του κινήματος ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης της Δυτικής Παπούας (TPNPB).
Η απελευθέρωσή του έγινε έπειτα από εντατικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν τόσο από την Ουέλιγκτον όσο και από την Τζακάρτα.
Οι αντάρτες του TPNPB δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
Στην Παπούα, επαρχία πλούσια σε φυσικούς πόρους αλλά υπανάπτυκτη, υπάρχει ισχυρή ινδονησιακή στρατιωτική παρουσία για την καταστολή της αυτονομιστικής εξέγερσης στην περιοχή, που διαρκεί δεκαετίες.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
