Από τον Μάιο του 2023, αυτό το ινδικό κρατίδιο που συνορεύει με τη Μιανμάρ συγκλονίζεται από σφοδρές εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ των ινδοϋιστών Μεϊτέι και των χριστιανών Κούκι.
Τοπικός αξιωματούχος περιέγραψε μια «σφοδρή» μάχη που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, συμπληρώνοντας ότι στην κατοχή των επιτιθέμενων που έπεσαν νεκροί βρέθηκαν τυφέκια και χειροβομβίδες. Στην περιοχή εστάλησαν στρατιώτες για να ενισχύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της εθνοτικής ομάδας Κούκι ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 11 μέλη της, «καταδικάζοντας απερίφραστα τη βία».
Η επίθεση σημειώθηκε μετά την προ ημερών δολοφονία μιας γυναίκας της φυλής Κούκι, η σορός της οποίας βρέθηκε απανθρακωμένη.
Σο κρατίδιο Μανιπούρ, τα μέλη των Μεϊτέι συγκρούονται με τους Κούκι για τον έλεγχο εδαφών και την κατανομή των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα. Οι δύο κοινότητες συγκρότησαν ένοπλες πολιτοφυλακές και έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν την πρόσβαση μελών της αντίπαλης εθνοτικής ομάδας.
Το κύμα βίας αναζωπυρώθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας επιθέσεων με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι αρχές του κρατιδίου έκλεισαν τα σχολεία για λόγους ασφαλείας, ενώ διέκοψαν την πρόσβαση των κατοίκων στο διαδίκτυο.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τις αρχές του Μανιπούρ, οι οποίες προέρχονται από το υπερεθνικιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ότι επιτείνουν τη σύγκρουση προς όφελος της ινδουιστικής κοινότητας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών









