Ινδία: 9χρονο κοριτσάκι είναι ο “νέος Ηρακλής” -Σηκώνει 165 κιλά βάρος! (video)

Η Arshia Goswami, ένα 9χρονο κορίτσι από την πολιτεία Haryana της Ινδίας, έχει ονομαστεί η γυναικεία εκδοχή του Ηρακλή, αφού άρσε βαριά 165 λίβρες (75 κιλά).

Η Arshia άρχισε να προσελκύει για πρώτη φορά την προσοχή πριν από μερικά χρόνια, όταν σημείωσε εθνικό ρεκόρ ως η νεότερη αθλήτρια άρσης θανάτου της Ινδίας, με προσωπικό καλύτερο 45 κιλά. Έκτοτε, όμως, προπονείται και πρόσφατα έγινε viral για άλλη μια φορά κάνοντας άρση θανάτου 75 κιλών, πάνω από δύο φορές το βάρος του σώματός της. Το εντυπωσιακό κατόρθωμα καταγράφηκε σε βίντεο και κοινοποιήθηκε στη σελίδα της νεαρής αρσιβαρίστριας στο Instagram, όπου έγινε viral.

Όμως, παρόλο που τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά, με τους ανθρώπους να επαινούν τη δύναμη και τη φόρμα της, ορισμένα σχόλια εξέφρασαν επίσης ανησυχία για την ευημερία της, υποστηρίζοντας ότι η άρση τόσο μεγάλων βαρών στην ηλικία της θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

«Μπορεί να είναι 9, αλλά ο σκελετός της είναι 78 μετά από αυτό», έγραψε ένας χρήστης του Instagram.

«Δεν είναι πολύ νέα για να έχει τόσο βαρύ βάρος; Η σπονδυλική της στήλη δεν είναι καν καλά ανεπτυγμένη για να αντέχει τέτοια πίεση», σχολίασε ένας άλλος ενδιαφερόμενος.

Η 9χρονη είναι ξεκάθαρα παθιασμένη με το deadlifting και είναι εξαιρετική σε αυτό. Πριν από ένα χρόνο, σημείωσε ένα ασιατικό ρεκόρ για την ηλικιακή της κατηγορία, σηκώνοντας 132 κιλά, και σαφώς δεν έχει σχέδια να σταματήσει σύντομα.

“Ουάου. Μου πήρε χρόνια για να δοκιμάσω αυτό το βάρος όταν ήμουν έφηβος. Πολύς σεβασμός», έγραψε ένας συνάδελφος αρσιβαρίστας.

«Απίστευτο κατόρθωμα από την Arshia Goswami, που επιδεικνύει δύναμη και αποφασιστικότητα σε τόσο νεαρή ηλικία! Πραγματικά εμπνευσμένο για όλους τους επίδοξους αθλητές», είπε κάποιος άλλος.

Το κατόρθωμα του Arshia Goswami μας θύμισε το επίτευγμα του Rory von Ulft πριν από τρεισήμισι χρόνια. Σε ηλικία επτά ετών, η Καναδή αθλήτρια κατάφερε να σηκώσει νεκρά 80 κιλά χρησιμοποιώντας μια ολυμπιακή μπάρα, κερδίζοντας έτσι τον ανεπίσημο τίτλο του πιο δυνατού παιδιού στον κόσμο .

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί