Ημέρα περισυλλογής: Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα εμφανιστεί πουθενά σήμερα

Δεν αναμένεται να κάνει δημόσια εμφάνιση

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος είδε την ζωή του να αλλάζει και να βρίσκεται στο επίκεντρο βρετανικών και διεθνών μέσα.

Μετά τον θάνατο της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας, ο Κάρολος ανακηρύχθηκε επισήμως βασιλιάς και κατά τη διάρκεια της πρώτης του ομιλίας αναγνώρισε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει μερικές από τις δραστηριότητες που τον χαροποιούσαν.

«Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει καθώς αναλαμβάνω τις νέες μου ευθύνες. Δεν θα είναι πλέον δυνατό για μένα να προσφέρω τόσο πολύ από τον χρόνο και τις ενέργειές μου σε φιλανθρωπίες και θέματα για τα οποία νοιάζομαι τόσο βαθιά», είπε.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, το πρόγραμμα του Καρόλου ήταν γεμάτο υποχρεώσεις βάσει του πρωτοκόλλου. Πριν μερικά 24ωρα, ο πλανήτης τον είδε να στέκεται δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, στην Αγρυπνία των πριγκίπων, ενώ εχθές συνόδευσε τη σορό της μητέρας του στο Αβαείο του Ουεστμίνιστερ.

Σήμερα, όμως, ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει καμία υποχρέωση, καθώς στον λεπτομερή προγραμματισμό έχει οριστεί μία ημέρα όπου ο νέος βασιλιάς θα μείνει μακριά από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Πρόκειται για την ημέρα περισυλλογής, κατά την οποία αναμένεται να μην παραστεί σε καμία δημόσια εκδήλωση.

Ο βασιλιάς Κάρολος προετοιμάζεται για τον νέο του ρόλο, ενώ αναμένεται να λάβει τα κόκκινα κουτιά με τα κρατικά έγγραφα.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του βασιλιά αναμένεται να λάβει μέρος σε τελετή κατάθεσης στεφανιών.

Με πληροφορίες Sky News/ lifo/ intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί