Ηγέτης CDU Γερμανίας: 1,1 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες αρμέγουν το κράτος

Χαμός με την δήλωση...

Στο στόχαστρο του αρχηγού του CDU Φρίντριχ Μερτς βρέθηκαν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που βρίσκουν καταφύγιο στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος οι Ουκρανοί πρόσφυγες αφού εκμεταλλευτούν-αρμέξουν το γερμανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας αναζητώντας προστασία και εισπράττοντας επιδόματα ακολούθως γυρίζουν στη χώρα τους.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ο τουρισμός πρόνοιας από την πλευρά αυτών των προσφύγων στη Γερμανία, πίσω στην Ουκρανία, στην Γερμανία, πίσω στην Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild

. «Έχουμε ένα πρόβλημα εδώ που επιδεινώνεται», τόνισε σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή Bild. Πάντως, όπως αναφέρει το Politico η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει στατιστικά στοιχεία που να αναδεικνύουν τους ισχυρισμούς του Μέρτς.

Συνεχίζοντας το Politico υπογραμμίζει ότι ο Μερτς, που ανέλαβε τα ηνία του CDU αφού έχασε τον έλεγχο της καγκελαρίας για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, είπε ότι ήταν «άδικο» το κράτος να πληρώνει για τη θέρμανση των σπιτιών των προσφύγων και των γερμανών δικαιούχων κοινωνικής πρόνοιας σε μια εποχή που πολλοί, η εργατική τάξη, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας. «Είναι άδικο και ο πληθυσμός έχει δίκιο να το θεωρεί άδικο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Politico τα σχόλια του Χριστιανοδημοκράτη ηγέτη έρχονται την ώρα που οι Γερμανοί εκφράζουν όλο και περισσότερες ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία στην οικονομία τους και, ειδικότερα, στην τιμή της ενέργειας. Η χώρα προετοιμάζεται για έναν σκληρό χειμώνα εν μέσω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου, οι οποίες αναμένεται να διπλασιαστούν τουλάχιστον για πολλά νοικοκυριά.

protothema, pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί