Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας στις 18 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, αναμένεται αναλυτική ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή και περιφερειακή ημερήσια διάταξη, με έμφαση στις ρωσικές προτάσεις για τα θέματα σχετικά με το «αδιαίρετο της ασφάλειας», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, ανακοινώνοντας τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.
«Οι προσεγγίσεις της χώρας μας εκτέθηκαν εκτενώς στην επιστολή του επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ προς τους επικεφαλής των ΥΠΕΞ σειράς χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας από 28 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους. Αναμένουμε την αντίδραση των Ελλήνων εταίρων μας», είπε η Μ.Ζαχάροφα κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση Ρώσων δημοσιογράφων και ξένων ανταποκριτών.
Οι δύο υπουργοί, σημείωσε η Ρωσίδα εκπρόσωπος, θα συζητήσουν την υλοποίηση των συμφωνηθέντων στις συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι στις 8 Δεκεμβρίου 2021, αλλά και κατά την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Μιχαήλ Μισούστιν στις 22 Δεκεμβρίου 2021.
«Μεταξύ των κατευθύνσεων προτεραιότητας, είναι ο τομέας του εμπορίου και των επενδύσεων, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουρισμός και η κατοχύρωση της επιδημιολογικής ασφάλειας των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε η κα Ζαχάροβα, η οποία συμπλήρωσε ότι επίσης θα δοθεί προσοχή «στη διευθέτηση του Κυπριακού, στη κατάσταση στην Α .Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, στα Βαλκάνια και την Υπερκαυκασία, καθώς και στις ποικίλες πτυχές της συνεργασίας στο πλαίσιο των πολυμερών διεθνών οργανισμών».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









