Η Λίζα Μοντγκόμερι, η οποία αναμένεται να εκτελεστεί με ένεση στις 8 Δεκεμβρίου, το 2004 είχε στραγγαλίσει την 23χρονη Μπόμπι Τζο Στίνετ και είχε αρπάξει μέσα από την κοιλιά το αγέννητο παιδί της.
Η Μοντγκόμερι υποδυόταν, μάλιστα, την έγκυο όταν έκανε την αποτρόπαια πράξη της.
Ευτυχώς το παιδί επέζησε και τώρα η Βικτόρια, όπως είναι το όνομά της ειναι 16 ετών.
Η εκτέλεση της 43χρονης Μοντγκόμερι θα είναι η όγδοη από την αρχή της χρονιάς στις ΗΠΑ και ενώ η κυβέρνηση Τραμπ έχει επιταχύνει τις διαδικασίες για θανατοποινίτες σε όλη τη χώρα.
Η προηγούμενη εκτέλεση γυναίκας στις ΗΠΑ είχε γίνει πριν από 70 χρόνια όταν είχε εκτελεστεί η Μπόνι Χίντι για την απαγωγή και δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού το 1953.
Η Μοντγκόμερι είχε εντοπίσει το θύμα της μέσω διαδικτύου προσποιούμενη ότι ήθελε να αγοράσει ένα σκυλί.

Στις 16 Δεκεμβρίου η δολοφόνος συνάντησε το θύμα της στο σπίτι της στο Σκίντμορ και τη στραγγάλισε με ένα σκοινί ενώ στη συνέχεια με ένα μαχαίρι άρπαξε το παιδί μέσα από την κοιλιά της 23χρονης η οποία τότε ήταν 8 μηνών έγκυος.
Η αστυνομία εντόπισε την Μοντγκόμερι στη φάρμα της μια ημέρα αργότερα και επέστρεψε το παιδί στον πατέρα του.
Στο δικαστήριο που την καταδίκασε σε θάνατο το 2007 οι δικηγόροι της δολοφόνου την παρουσίασαν ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα με τους εκπροσώπους της εισαγγελίας, όμως, να παρουσιάζουν το πόσο λεπτομερώς είχε προετοιμάσει το σχέδιό της.
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν, μάλιστα, ότι η άτυχη 23χρονη είχε τις αισθήσεις της όταν η Μοντγκόμερι της έκοβε με μαχαίρι την κοιλιά.
(protothema – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















