Η Πορτογαλία «παγώνει» λογαριασμούς και άλλους πόρους ολιγαρχών της Ρωσίας

Η πορτογαλική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την Καθαρά Δευτέρα ότι έχει δώσει οδηγία στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς της χώρας της Ιβηρικής να παγώσουν τυχόν λογαριασμούς και άλλους πόρους φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών και διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Τράπεζα της Πορτογαλίας, την οποία διοικεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο Μάριο Σεντένο, ανέφερε πως έχει εντοπιστεί «πολύ μικρός» αριθμός λογαριασμών και άλλων πόρων των προσώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο των κυρώσεων, σημειώνοντας ότι η αποτίμηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.


Απέφυγε να διευκρινίσει πόσα ακριβώς είναι αυτά τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ή ποια.

Διαβεβαίωσε πάντως πως ο πορτογαλικός κεντρικός πιστωτικός θεσμός βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Τράπεζα της Πορτογαλίας διευκρίνισε πως έδωσε εντολή στις τράπεζες της χώρα να αρχίσουν να παγώνουν τους πόρους αυτούς από την 25η Φεβρουαρίου και να παρακολουθούν στενά τον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων στο στόχαστρο των κυρώσεων ώστε να ενεργούν άμεσα όταν προστίθενται νέα.

(newsbomb – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί