Η ποινή που επιβλήθηκε σε έφηβο που μαχαίρωσε συμμαθητή του στην τάξη – Η ανατριχιαστική απάντηση μετά την επίθεση

Βρετανία: Ο δάσκαλος έπιασε τον δράστη ενώ άλλοι μαθητές πήγαν να βοηθήσουν το θύμα. Όταν ρωτήθηκε τι είχε συμβεί από ένα μέλος του προσωπικού, το αγόρι είπε: «Μόλις τον μαχαίρωσα κύριε».

Ένας μαθητής μπήκε σε μια αίθουσα εξετάσεων γεμάτη μαθητές και μαχαίρωσε τον συμμαθητή του σε μια τρομακτική επίθεση «εκδίκησης», που συνέβη σε σχολείο στο Μάντσεστερ.

Το αγόρι, 13 ετών, επιτέθηκε στο θύμα του, 14 ετών, το οποίο τον είχε «σπρώξει» την προηγούμενη μέρα.

Είπε στο θύμα του «Θα σε σκοτώσω» μετά το περιστατικό, το οποίο άφησε τους συμμαθητές του και το προσωπικό σοκαρισμένους.

Μόνο μετά το φρικιαστικό περιστατικό, το αγόρι ομολόγησε σε έναν από τους δασκάλους του ότι είχε ένα μαχαίρι στη σχολική του τσάντα.

Ο κατηγορούμενος περπατούσε στον διάδρομο του σχολείου ενώ κοίταζε μέσα στην τάξη, όπου το θύμα έκανε εξετάσεις σε μια αίθουσα με συμμαθητές του.

Ο έφηβος επιτιθέμενος, ο οποίος δεν έπρεπε να ήταν στην τάξη, μπήκε οπλισμένος με ένα ψαλίδι.

Έριξε μια γροθιά στο αγόρι κρατώντας το ψαλίδι και το μαχαίρωσε στον λαιμό, προκαλώντας του ένα τραύμα τεσσάρων εκατοστών στη γραμμή του σαγονιού του.

Το αγόρι τότε φώναξε «Θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω», είπε ο εισαγγελέας Aubrey Sampson.

Το θύμα έριξε μια γροθιά πίσω πριν ο 13χρονος τον κόψει με το ψαλίδι για δεύτερη φορά, στο φρύδι του.

Ο δάσκαλος έπιασε τον δράστη ενώ άλλοι μαθητές πήγαν να βοηθήσουν το θύμα. Όταν ρωτήθηκε τι συνέβη από ένα μέλος του προσωπικού, ο κατηγορούμενος είπε: «Μόλις τον μαχαίρωσα κύριε».

Κρατούσε ακόμα το αιματοβαμμένο ψαλίδι. Η αστυνομία κλήθηκε και έφτασε λίγο αργότερα.

Καθώς τον συνόδευαν έξω από το σχολείο, ο κατηγορούμενος «ψιθύρισε» σε έναν δάσκαλο: «Σε παρακαλώ βοηθήστε με, έχω ένα μαχαίρι στην τσάντα μου». Όταν ανακρίθηκε από την αστυνομία, το αγόρι παραδέχτηκε ότι προκάλεσε τα τραύματα και ισχυρίστηκε ότι το θύμα του τον έσπρωξε την προηγούμενη μέρα.

Το αγόρι, τώρα 15 ετών, αργότερα ομολόγησε την ενοχή του στο τμήμα. Το όνομά του και το σχολείο στο οποίο φοίτησε δεν μπορούν να αναφερθούν για νομικούς λόγους.,

«Υποψιάζομαι ότι εσείς, όπως πολλοί νέοι που κουβαλούν μαχαίρια στην τσάντα σας, έχετε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι θα σας παράσχει κάποια μορφή προστασίας», είπε η δικαστής Ελίζαμπεθ Νίκολς στον κατηγορούμενο.

“Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Είναι η πικρή εμπειρία αυτών των δικαστηρίων ότι όταν κουβαληθεί ένα μαχαίρι, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί, με θανατηφόρες συνέπειες.

«Ό,τι κι αν σου είπε ή σου έκανε την ημέρα πριν από αυτό το περιστατικό, ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει το να του επιτεθείς με ένα ψαλίδι στο πρόσωπό του».

Αμυνόμενος, ο Mark Friend είπε ότι το αγόρι είναι ειλικρινά μετανιωμένο, περιγράφοντας το περιστατικό ως «πράξη εκδίκησης» που διαπράχθηκε «τουλάχιστον εν μέρει λόγω αφέλειας». Είπε ότι το αγόρι έχει σημειώσει πρόοδο από τότε και περιέγραψε την επίθεση ως «παρέκκλιση».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αναγνωρίζει ότι μπορεί να χάσει την ελευθερία του και τελικά θα δεχόταν μια τέτοια τιμωρία», είπε ο κ. Friend.

Αλλά έκανε έκκληση στον δικαστή να «αποσυρθεί» από την ποινή της κράτησης νεαρών. Ο δικαστής Nicholls είπε ότι αν το αγόρι ήταν ενήλικας, το σημείο εκκίνησης για την ποινή θα ήταν πέντε χρόνια φυλάκιση.

Είπε ότι η ποινή του αγοριού θα μειωθεί κατά το ήμισυ επειδή είναι παιδί, επειδή ομολόγησε την ενοχή του σε πρώιμο στάδιο και λόγω της καθυστέρησης να παραπεμφθεί η υπόθεση στο δικαστήριο. Η δικαστής είπε ότι δεν μπορούσε να επιβάλει στερητική της ελευθερίας ποινή, υπό το πρόσχημα της εντολής κράτησης και εκπαίδευσης, επειδή «δεσμευόταν» από τον νόμο που ορίζει ότι μια τέτοια ποινή μπορεί να επιβληθεί μόνο σε «επίμονο» δράστη.

Το αγόρι καταδικάστηκε σε 18μηνη εντολή αποκατάστασης νέων, η οποία θα περιλαμβάνει επίβλεψη από τις αρχές.

(photo: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί