Μια ομάδα Αμερικανών βουλευτών έφτασε στην Ινδία την Τρίτη για να συναντήσει τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, τον Δαλάι Λάμα, με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας να λέει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει σύντομα ένα νομοσχέδιο που στοχεύει να πιέσει την Κίνα για την επίλυση της διαφοράς με το Θιβέτ.
Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ωθήσει το Πεκίνο να συνομιλήσει με Θιβετιανούς ηγέτες, με τις συνομιλίες να έχουν σταματήσει από το 2010, για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Θιβέτ και να ωθήσει την Κίνα να αντιμετωπίσει τις φιλοδοξίες του Θιβετιανού λαού για την ιστορική, πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική του ταυτότητα.
Η επίσκεψη, που πιθανότατα θα ενοχλήσει το Πεκίνο σε μια εποχή που οι ΗΠΑ και η Κίνα προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν τις δύσκολες σχέσεις τους!
Δείτε ΕΔΩ την Πελόζι που πήγε να δει τον Δαλάι Λάμα!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ABACAPRESS POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ζητάει εξηγήσεις από το Βελιγράδι για την πώληση όπλων στην Ουκρανία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη









