Kάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού brent, καθώς τα αυξημένα επιτόκια πιέζουν την κατανάλωση προς τα κάτω και οι traders ανησυχούν για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Προβληματισμός για τη μείωση αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Την ίδια στιγμή, πτωτική πορεία σημειώνουν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι ανακάλυψε νέα κοιτάσματα πετρελαίου, ικανά να παράγουν περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα και να καταστήσουν τη χώρα ενεργειακά ανεξάρτητη.
Το Brent για παραδόσεις τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 74,28 δολάρια ανά βαρέλι λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Προσωρινή άνοδος είχε η τιμή brent μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής
Το σημείο αναφοράς έφθασε στα 87 δολάρια το βαρέλι μόλις στα μέσα Απριλίου, λίγο αφότου ο ΟΠΕΚ+ δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως. Στον ΟΠΕΚ+ συμμετέχει και η Ρωσία και μαζί με την Σαουδική Αραβία στήριξε την απόφαση αυτή. Αντίθετα οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή ως “μη συνετή”.
Ωστόσο, η αποδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας και η συνεχιζόμενη αστάθεια μεταξύ των τραπεζών της, καθώς και η μείωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα, προκαλούν έντονη ανησυχία στους επενδυτές με αποτέλεσμα την πτώση των περιθωρίων διύλισης.
Κρίσιμο το τι θα κάνει η FED με τα επιτόκια
Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, στο επίκεντρο της προσοχής είναι η Fed και οι σημερινές ανακοινώσεις της για νέα αύξηση των επιτοκίων, με στόχο την περαιτέρω τιθάσευση του επίμονου πληθωρισμού.
(με πληροφορίες από imerisia. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









