Και η Αφρική στον ρυθμό της προσέγγισης Ρωσίας-ΗΠΑ! Η Νιγηρία καλωσορίζει μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ, ως ευκαιρία για να εκτονωθούν οι εντάσεις, ανέφερε την Δευτέρα το Sputnik, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της δυτικοαφρικανικής χώρας, και αναμεταδίδει το RT.
Ο Γιουσούφ Τουγγκάρ έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιθώριο συνόδου κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.
«Είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Είναι πάντα καλό να βλέπεις δύο ηγέτες – δύο ηγέτες παγκόσμιων δυνάμεων – να συναντώνται και να συζητούν, γιατί παρέχει την ευκαιρία να επιλυθεί η σύγκρουση ή η ένταση», δήλωσε ο διπλωμάτης.
«Αυτό είναι κάτι που είμαι βέβαιος ότι κάθε καλοπροαίρετος πολίτης του πλανήτη θα καλωσόριζε», πρόσθεσε.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Σαουδική Αραβία αναφέρει πως αναχαίτισε πάνω από 60 drones τη νύχτα
- Η Ιαπωνία δεν σχεδιάζει να στείλει ναυτικές δυνάμεις στο στενό του Ορμούζ
- Το πιο κακομαθημένο κοράκι του internet! Η viral αντίδρασή του όταν… σταμάτησε το βούρτσισμα (Vid)
- Η Αυστραλία δεν θα στείλει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ κόντρα στην απαίτηση του Τραμπ
- Αυτό λένε πως εθεάθη πάνω από την Τουρκία – Vid
- Όσκαρ 2026: Στον Μάικλ Μπι Τζόρνταν το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου («Αμαρτωλοί»)
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνησή του μιλά με το Ιράν, αλλά η Τεχεράνη δεν είναι ακόμη έτοιμη να κλείσει συμφωνία
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ανησυχητικό αυτό που γίνεται με το πετρέλαιο
- Αίθριος ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στα δυτικά
- Σαν σήμερα 16 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας









