Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο εκεχειρίας στην Ουκρανία για να ανοίξει ο δρόμος για μια διαρκή διευθέτηση, αλλά κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε εκεχειρίας η Μόσχα θέλει τα δυτικά κράτη να σταματήσουν να εξοπλίζουν το Κίεβο και η Ουκρανία να σταματήσει την επιστράτευση, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Ωστόσο, ο Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι μια απλή κατάπαυση του πυρός δεν είναι αρκετή για να τερματίσει η Μόσχα τον τριετή και πλέον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Για να επιτύχουμε μια βιώσιμη και διαρκή διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες της», δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια. «Αυτό που προτείνουμε είναι ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Δευτέρα … όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε μνημόνια σχετικά με τις προσεγγίσεις των δύο πλευρών στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».
Αναμένεται η όποια συνέχεια.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει ανακοινώσει πως την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.