Η Lufthansa καταρρέει. Είχε εκατομμύρια επιβάτες και τώρα έχει μόνο 3.000!

Χάνει ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε ώρα! H Lufthansa ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με δανεισμό απευθείας από τις αγορές, ενώ στα σχέδιά της φαίνεται να είναι, μεταξύ άλλων, και η δωρεάν αλλαγή ημερομηνίας για όλες τις νέες κρατήσεις που θα κάνουν οι ταξιδιώτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το […]

Χάνει ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε ώρα!

H Lufthansa ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με δανεισμό απευθείας από τις αγορές, ενώ στα σχέδιά της φαίνεται να είναι, μεταξύ άλλων, και η δωρεάν αλλαγή ημερομηνίας για όλες τις νέες κρατήσεις που θα κάνουν οι ταξιδιώτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, ο όμιλος Lufthansa, σκέφτεται να προσφέρει δωρεάν αλλαγή κράτησης για όλες τις νέες κρατήσεις μέχρι τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε στους συνεργάτες πωλήσεων, με ισχύ για όλους τους αερομεταφορείς που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό του (Lufthansa, Swiss, Austrian, Brussels, Eurowings, Germanwings).

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Lufthansa έχει προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας της Germanwings λόγω κορωνοϊού. Επίσης, τα αεροσκάφη των Austrian Airlines και Air Dolomiti, αεροπορικών του ομίλου Lufthansa, θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος μέχρι τις 3 Μαΐου, διάστημα που μπορεί να παραταθεί.

Σανίδα σωτηρίας 10 δισ. ευρώ ζητά η Lufthansa

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε ότι η εταιρεία χάνει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε ώρα που περνάει και επισήμανε ότι το αποθεματικό των 4 δισεκατομμυρίων δεν αρκεί προκειμένου να διασωθεί, καθώς από 350.000 επιβάτες ημερησίως πριν από την κρίση, έφθασε να εξυπηρετεί σήμερα λιγότερους από 3.000.

«Η εταιρεία δεν θεωρεί πλέον ότι μπορεί να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες με περαιτέρω άντληση πόρων από την αγορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η γερμανική αεροπορική εταιρία κατέγραψε κατά το α’ τρίμηνο του έτους ζημιές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες το β’ τρίμηνο.

Για το λόγο αυτό, ο όμιλος Lufthansa βρίσκεται ήδη σε «εντατικές συνομιλίες» με τις κυβερνήσεις των χωρών που συνδέονται με τις εταιρίες του ομίλου της – Γερμανία, Αυστρία για την Austrian, Ελβετία για την Swiss, Βέλγιο για την Brussels – προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη και, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναμένει να λάβει την επόμενη εβδομάδα πακέτο στήριξης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί