Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είπε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι ελπίζει πως το Πεκίνο και η Ευρώπη θα εντείνουν τη συνεργασία τους ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις παγκόσμιες προκλήσεις, μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV.
Στην τριμερή βιντεοκλήση των ηγετών ο Σι εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι θα παίξουν πιιο ενεργό ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις αλλά και θα παράσχουν ένα δίκαιο, διαφανές και αμερόληπτο περιβάλλον για τις κινεζικές εταιρείες.
Το γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου επιβεβαίωσε ότι οι τρεις ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα. «Συζήτησαν επίσης το διεθνές εμπόριο, την προστασία του κλίματος και τη βιοποικιλότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης γύρω από τη συνεργασία στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19, τον παγκόσμιο εφοδιασμό με εμβόλια και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα», πρόσθεσε η καγκελαρία.
Τον Μάιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλόκαρε την επικύρωση μιας νέας επενδυτικής συμφωνίας με την Κίνα, μέχρι το Πεκίνο να άρει τις κυρώσεις του σε βάρος Ευρωπαίων πολιτικών, βαθαίνοντας το χάσμα τις σινοευρωπαϊκές σχέσεις και στερώντας στις ευρωπαϊκές εταιρείες μεγαλύτερη πρόσβαση στην κινεζική αγορά.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, οι τρεις ηγέτες είπαν επίσης ότι η αεροπορική σύνδεση της Ευρώπης με την Κίνα θα πρέπει να ξαναρχίσει μόλις σημειωθεί πρόοδος στις εκστρατείες ανοσοποίησης για την Covid-19.
Μια πηγή της γαλλικής προεδρίας είπε επίσης ότι Μακρόν, Σι και Μέρκελ κάλεσαν όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν να αδράξουν την ευκαιρία και να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
Η συζήτηση κράτησε πάνω από μία ώρα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναβολή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – Mercosur: Μικρή νίκη για τους αγρότες
- Δυτ. Μακεδονία: Σε 24ωρο αποκλεισμό η Μπάρα Σιάτιστας -Από παρακαμπτήριο ΙΧ και λεωφορεία
- «Την επόμενη φορά στη Μόσχα»: Η μπλούζα του συμβούλου του Πούτιν από τις ΗΠΑ τα λέει όλα
- Σε μία ακόμα περιοχή υπάρχουν θετικά νέα για τους Ρώσους
- Κυβέρνηση για αγρότες: Κανένα αίτημα που αντιβαίνει στις δημοσιονομικές δυνατότητες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό
- Αυτό που μπορεί να ανησυχήσει την κυβέρνηση σε σχέση με το θέμα των αγροτών
- Μπλόκα στα τελωνεία Εξοχής, Προμαχώνα, Νίκης και Ευζώνων– Ποιές ώρες θα ανοίξουν για ΙΧ, τουριστικά λεωφορεία
- Super League: Τα χθεσινά παιχνίδια έφεραν αλλαγή συσχετισμών στην κορυφή
- Σε ποιά σημεία της Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν τα μεγαλύτερα αγροτικά μπλόκα
- Τρίκαλα – Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΗ









