Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ρώσοι Υπερδνειστερίας σε Πούτιν: «Προστάτεψέ μας»

Ξαφνικά προκύπτει...άγριο ζήτημα στη Μολδαβία!

Η αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία κάλεσε τη Ρωσία να παρέμβει και να σταματήσει αυτό που περιέγραψε ως «προσπάθειες της κυβέρνησης στο Κισινάου να επανακτήσει τον εδαφικό θύλακα στο μύλο του μέσω οικονομικών εκβιασμών».

Η ρωσόφιλη κυβέρνηση στην Tiraspol (Διοικητικό κέντρο της Υπερδνειστερίας) υιοθέτησε μια ανακοίνωση που απευθύνεται στη Μόσχα, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς, σε συνέδριο που συγκλήθηκε την Τετάρτη, καταγγέλλοντας τους πρόσφατους εμπορικούς φόρους από τη φιλοδυτική κυβέρνηση της Μολδαβίας.

«Οι αξιωματούχοι θα ζητήσουν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και την Κρατική Δούμα της Ρωσίας να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα για την προστασία της Υπερδνειστερίας», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία λωρίδα γης ανάμεσα στη Μολδαβία και την Ουκρανία στην οποία κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι! Και τώρα ζητούν τη βοήθεια του Πούτιν!!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς πολλοί -όχι άδικα- συγκρίνουν την έκκληση αυτή με το προ μερικών ετών αίτημα των πρώην ουκρανικών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στον Πούτιν να τους προστατέψει!

Το τι ακολούθησε όλοι το γνωρίζουν, με τον Πούτιν να ενσωματώνει στη Ρωσική Ομοσπονδία όχι μόνο τις επαρχίες αυτές αλλά και μέρος της Χερσώνας και της Ζαπορίζια (στον ουκρανικό νότο).

Θα κάνει άραγε ξανά το ίδιο και στην -εχθρική προς τη Ρωσία- Μολδαβία;; Ο χρόνος θα δείξει! Πάντως για τους Ρώσους δεν είναι…κόπος να ενώσουν τα εδάφη που ήδη τους ανήκουν με την Υπερδνειστερία!!

Θα χρειαστεί να περάσουν πρώτα από την…Οδησσό.

Για τις ραγδαίες εξελίξεις είχε προειδοποιήσει προ ημερών το ΕΛ:

Στις 28/2 του 2024, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, η Υπερδνειστερία θα πραγματοποιήσει το συνέδριο των βουλευτών της «Υπερδνειστεριακής Μολδαβικής Δημοκρατίας (PMR)». Η φιλοδυτική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η Υπερδνειστερία θα ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να την «δεχτεί» στην Ρωσία, δηλαδή να την ενσωματώσει στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η Υπερδνειστερία σκοπεύει να στραφεί στην Ρωσία με αίτημα να ενταχθεί σε αυτήν, δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος Γκενάντι Τσόρμπα, μεταδίδει η Pravda!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αίτημα θα μπορούσε να σταλεί ήδη στις 28 Φεβρουαρίου. Αυτό το βήμα έγινε απαραίτητο λόγω της πίεσης που οι αξιωματούχοι της Υπερδνειστερίας πιστεύουν ότι τους ασκεί η Μολδαβία!

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί