Στην Ρωσία η Υπερδνειστερία; Έντονη κινητικότητα ξαφνικά

Η Υπερδνειστερία σκοπεύει να στραφεί στη Ρωσία με αίτημα να ενταχθεί σε αυτήν, δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος Γκενάντι! Τι μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ

Στις 28/2 του 2024, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, η Υπερδνειστερία θα πραγματοποιήσει το συνέδριο των βουλευτών της «Υπερδνειστεριακής Μολδαβικής Δημοκρατίας (PMR)». Η φιλοδυτική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η Υπερδνειστερία θα ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να την «δεχτεί» στην Ρωσία, δηλαδή να την ενσωματώσει στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η Υπερδνειστερία σκοπεύει να στραφεί στην Ρωσία με αίτημα να ενταχθεί σε αυτήν, δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος Γκενάντι Τσόρμπα, μεταδίδει η Pravda!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αίτημα θα μπορούσε να σταλεί ήδη στις 28 Φεβρουαρίου. Αυτό το βήμα έγινε απαραίτητο λόγω της πίεσης που οι αξιωματούχοι της Υπερδνειστερίας πιστεύουν ότι τους ασκεί η Μολδαβία!

Ο ηγέτης της Υπερδνειστερίας, Vadim Krasnoselsky , πρόκειται να οργανώσει ένα συνέδριο βουλευτών όλων των επιπέδων για να συζητήσουν αυτό το θέμα. Τέτοια συνέδρια πραγματοποιήθηκαν στην Υπερδνειστερία μόνο 6 φορές σε ολόκληρη την ιστορία της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πριντνεστρόβιας και πάντα συνοδεύονταν από σημαντικά γεγονότα για την περιοχή.

Το τελευταίο τέτοιο συνέδριο στην Υπερδνειστερία πραγματοποιήθηκε το 2006, μετά το οποίο αποφασίστηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της πιθανής ένταξης στην Ρωσία.

Αναμένοντα οι όποιες εξελίξεις!

Η Υπερδνειστερία, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της οποίας αποτελείται από Ρώσους, αποσχίστηκε το 1990 από την ρουμανόφωνη ως επί το πλείστον Μολδαβία και κατά την διάλυση της ΕΣΣΔ τον επόμενο χρόνο Ρώσοι αυτονομιστές πολέμησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις και μετά από έναν σύντομο εμφύλιο πόλεμο η Υπερδνειστερία αυτονομήθηκε de facto.

Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να «αποστρατιωτικοποιήσει» την Υπερδνειστερία για να καταλάβει την τεράστια στρατιωτική αποθήκη Cobasna. Εκεί σταθμεύουν 1.500 Ρώσοι στρατιώτες (Επιχειρησιακή Ομάδα Ρωσικών Δυνάμεων στην Υπερδνειστερία/πρώην 14η Στρατιά), έχοντας αναπτυχθεί εκεί για να φρουρήσουν περίπου 22.000 τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποθήκη όπλων και πολεμοφοδίων στην Ευρώπη, η οποία είναι ικανή να τροφοδοτήσει έναν πόλεμο ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί