«Η Γερμανία δεν είναι πλέον μια πλούσια χώρα»: «Πέφτει» ο γίγαντας της Ευρώπης;;;

Τι αναφέρεται…

Η κατάσταση στην Γερμανία χειροτερεύει μέρα με την μέρα, απειλώντας να συμπαρασύρει την Ευρώπη στο χάος!!!

Όπως σχολιάζεται, ορισμένα μέρη της Γερμανίας δεν θυμίζουν τίποτα από το ένδοξο οικονομικό παρελθόν τους. Η δυσαρέσκεια με την κυβερνητική πολιτική αυξάνεται συνεχώς, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες φοβούνται για την ευημερία τους, καθώς η χώρα βρίσκεται σε οικονομική παρακμή.

Κατά την επίσκεψή της στην Βιέννη, η ομοσπονδιακή εκπρόσωπος του AfD, Alice Weidel, της οποίας η παράταξη διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία στην Γερμανική Ομοσπονδία, έβγαλε ένα θλιβερό συμπέρασμα!

Όπως είπε:

«Η Γερμανία δεν είναι πλέον μια πλούσια χώρα. Οι Γερμανοί γίνονται όλο και φτωχότεροι. Το 48 τοις εκατό των Γερμανών έχουν ακαθάριστο εισόδημα μικρότερο από 30.000 ευρώ. […] Ο μισός γερμανικός πληθυσμός δεν έχει ιδιοκτησία κατοικίας ή ακίνητη περιουσία. Και πάνω Το 25 τοις εκατό των συνταξιούχων μας, που έχουν πληρώσει κοινωνική ασφάλιση για δεκαετίες, καλύπτονται απλά από την βασική ασφάλεια».

Και σαν να μην ήταν αρκετά δραματική η κατάσταση, περαιτέρω πολιτικά μέτρα στο πλαίσιο της πράσινης από-ανάπτυξης απειλούν τώρα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, με την Βάιντελ να πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επίτηδες.

Την ίδια ώρα, πιθανότητες 74% δίνει στο σενάριο ύφεσης της γερμανικής οικονομίας για τους προσεχείς τρεις μήνες το Ινστιτούτο Μακροοικονομικής και Οικονομικής Έρευνας (ΙΜΚ). «Η γερμανική οικονομία στερείται αναπτυξιακών κινήτρων. Υπάρχει μόνο αντίθετος άνεμος», τονίζει ο επικεφαλής του ΙΜΚ Πέτερ Χόλφελντ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, στις αρχές Αυγούστου η πιθανότητα ύφεσης ήταν στο 71,5%, ωστόσο η οικονομία παραμένει στάσιμη, γεγονός το οποίο επιτείνει τον κίνδυνο ύφεσης.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται από το ΙΜΚ, η παραγωγή στους ιδιαίτερα ενεργοβόρους κλάδους της βιομηχανίας υποφέρει από τις επίμονα υψηλές τιμές της ενέργειας, ενώ η κατάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο θα επιδεινωθεί πιθανότατα περαιτέρω μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία προκαλεί και αύξηση του κόστους χρηματοδότησης για τους κατασκευαστές ακινήτων. Οι εξαγωγές βρίσκονται επίσης σε υποτονική φάση!

«Υπό αυτές τις συνθήκες η βιομηχανική παραγωγή στο σύνολό της είναι επί του παρόντος στην καλύτερη περίπτωση στάσιμη», σύμφωνα με το Ινστιτούτο!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί