Η φράση του Μπάιντεν που προμηνύει χάος στις ΗΠΑ

Όλα θα κριθούν σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι «δεν θα το ανεχθούν» αν ο Ντόναλντ Τραμπ ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου και αρνηθεί να αποχωρήσει από το αξίωμα.

Στην πρώτη τηλεμαχία τους, ο Τραμπ δεν δεσμεύτηκε ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, επαναλαμβάνοντας τις αθεμελίωτες κατηγορίες ότι η αύξηση των επιστολικών ψήφων λόγω της πανδημίας θα οδηγήσει σε εκτεταμένη νοθεία.

Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να τον ψηφίσουν μαζικά, ώστε να μηδενιστεί η πιθανότητα να θελήσει ο Τραμπ να παραμείνει στον Λευκό Οίκο, αν χάσει τις εκλογές.

«Ο πρόεδρος θα παραιτηθεί. Ο αμερικανικός λαός δεν θα το ανεχθεί. Καμία υπηρεσία δεν θα ανεχόταν να συμβεί κάτι τέτοιο» είπε ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Αλάιανς του Οχάιο, μιας από τις «αμφίρροπες» Πολιτείες.

Το πλέον πιθανό σενάριο, αν τα πράγματα στις ΗΠΑ πάρουν μία τέτοια τροπή, θέλει τον Τραμπ να έρχεται αντιμέτωπος με έναν πρωτοφανή ξεσηκωμό αριστερών «διαδηλωτών» που θα έχει ως αποστολή να μην αφήσει ούτε μία μέρα παραπάνω των Αμερικανό πρόεδρο στην εξουσία.

Αυτό θα συμβεί, όπως προκύπτει από τα λόγια του ακροαριστερού Μπάιντεν, στην περίπτωση που ο Τραμπ χάσει τις εκλογές με πολύ μικρή διαφορά και δεν αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και απάντησε:

«Αν δω να χειραγωγούνται δεκάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια, δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. Θα πρόκειται για πρωτοφανή απάτη».

Θυμίζουμε τι είχε δηλώσει πρόσφατα σε ομιλία του ο επικεφαλής της εθνικής δεξιάς στις ΗΠΑ: