Γυναίκα μένει στα…”έγκατα” της Καλιφόρνια για να γλιτώσει το ακριβό νοίκι! ΒΙΝΤΕΟ

Μια γυναίκα που ζει σε ένα υπόγειο καταφύγιο 1.200 τετραγωνικών ποδιών λέει ότι «αξίζει τον κόπο» να εξοικονομεί 1,500 δολάρια τον μήνα από το πανάκριβο ενοίκιο.

Η Κέιτλιν Τζόνσον, 44 ετών, άρπαξε την ευκαιρία να ζήσει στο υπόγειο καταφύγιο ενός φίλου στην αυλή τους στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, αφού μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 2024.

Πληρώνει μόλις 500 δολάρια το μήνα σε ενοίκιο για το καταφύγιο – το οποίο διαθέτει ένα κυρίως υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι, 18 κουκέτες, ξεχωριστό μπάνιο, δύο ακόμη τουαλέτες και ένα ακόμη ντους.

Η φίλη της Κέιτλιν μετακόμισε στο ακίνητο το 2022 και ανακάλυψε ότι υπήρχε ένα υπόγειο καταφύγιο που είχε κατασκευάσει αρχικά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης – το οποίο ήταν άδειο για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η Κέιτλιν προσφέρθηκε να μετακομίσει και να φροντίσει το καταφύγιο και την αυλή με μόλις 500 δολάρια το μήνα – και λέει ότι εξοικονομεί 1.5000 δολάρια μηνιαίως από το μέσο κόστος ενοικίασης ενός ακινήτου με ένα υπνοδωμάτιο στην Καλιφόρνια, το οποίο, όπως λέει, κυμαίνεται από 1.5000 έως 2.000 δολάρια το μήνα.

Η Κέιτλιν δεν σκοπεύει να φύγει από το καταφύγιο σύντομα και μόλις ρώτησε τη φίλη της αν μπορεί να μείνει για έναν ακόμη χρόνο.
Η Caitlin, η οποία εργάζεται στον τομέα της ψυχαγωγίας, δήλωσε: « Κατά μέσο όρο, η ενοικίαση ενός υπνοδωματίου στην Καλιφόρνια κοστίζει περίπου 1,5 έως 2.000 δολάρια τον μήνα».

« Νοικιάζω μέρος της αυλής και του καταφυγίου για 500 δολάρια το μήνα – επίσης δεν πληρώνω κοινόχρηστα.»

«Η συμφωνία είναι να φροντίζω εγώ το καταφύγιο και την αυλή, ώστε να μην χρειάζεται να τα φροντίζει εκείνη.»

«Θα μπορούσα εύκολα να αγοράσω κάπου, αλλά η δουλειά μου αλλάζει συνεχώς και δεν ξέρω για πόσο καιρό θα ζω σε ένα μέρος».

Αφού έζησε εννέα μήνες στη Νέα Υόρκη, η Κέιτλιν επέστρεψε στην Καλιφόρνια για δουλειά.

Εκείνη την εποχή, η φίλη της Κέιτλιν είχε μόλις μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι με ένα καταφύγιο 1.200 τετραγωνικών ποδιών στην αυλή της, οπότε η Κέιτλιν ρώτησε αν μπορούσε να μετακομίσει σε αυτό.
Η Κέιτλιν είπε: «Όταν αγόρασε το σπίτι, έλεγε ότι δεν φρόντισε καθόλου το καταφύγιο.»

«Μια μέρα την έπεισα να με αφήσει να μετακομίσω σε αυτό και να το νοικιάσω.»

«Νοικιάζω ένα μέρος της αυλής και του καταφυγίου για 500 δολάρια και το κάνω εδώ και ένα χρόνο.»

Για να μπείτε στο καταφύγιο, πρέπει να ανοίξετε μια υδραυλική πόρτα, προτού κατεβείτε 15 σκαλιά.

Πρόσθεσε ότι το καταφύγιο είναι «πολύ ήσυχο», αλλά μοιάζει με οποιοδήποτε κανονικό διαμέρισμα, καθώς εξακολουθεί να έχει τηλεφωνικό σήμα και ίντερνετ εκεί κάτω.

Η Κέιτλιν είπε: «Ήταν άδειο, το γέμισα σιγά σιγά με πράγματα που θα χωρούσαν εκεί κάτω και έβαλα τα υπόλοιπα στην αποθήκη.»

« Μου φαίνεται σαν διαμέρισμα .»

Η Κέιτλιν λέει ότι η έλλειψη φυσικού φωτός στο καταφύγιο δεν την ενοχλεί – καθώς τη βοηθά να κοιμάται καλύτερα – και έχει εγκαταστήσει τεχνητό ηλιακό φως για την κρεβατοκάμαρά της.

Παραδέχτηκε ότι οι χειμερινοί μήνες μπορεί να είναι πιο δύσκολοι, καθώς βρίσκεται συνεχώς στο σκοτάδι, είτε βρίσκεται στο καταφύγιο είτε έξω.

Η Κέιτλιν είπε: «Υπάρχουν δύο υδραυλικές πόρτες διαστάσεων 3 επί 1,2 μέτρα που οδηγούν στο καταφύγιο, οπότε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν είμαι σπίτι, τις έχω ανοιχτές για να μπαίνει φως.»

«Είναι σίγουρα πιο δύσκολο τον χειμώνα, αλλά εργάζομαι σε εξωτερικούς χώρους τον περισσότερο χρόνο.»
«Λείπω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δουλεύοντας, γυρίζω σπίτι όταν είναι βράδυ, κατεβαίνω στο καταφύγιο και δεν νιώθω περίεργα, καθώς είναι νύχτα.»

Η Κέιτλιν λέει ότι το καταφύγιο δεν είναι ένα «παντοτινό σπίτι», αλλά της αρέσει τόσο πολύ να ζει εκεί που ρώτησε τη φίλη της αν μπορεί να παρατείνει τη διαμονή της για έναν ακόμη χρόνο – κάτι στο οποίο συμφώνησαν.

Όταν μετακόμισε για πρώτη φορά στην ασυνήθιστη κατοικία, η Caitlin είπε ότι οι φίλοι της δεν σοκαρίστηκαν από την απόφασή της και είπαν ότι ήταν «κατάλληλη για την εταιρεία» της.

Η Κέιτλιν είπε: «Το καταφύγιο προφανώς δεν είναι ένα παντοτινό σπίτι, αλλά μου αρέσει πολύ να ζω εδώ.»

«Έχω δει πολύ χειρότερα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη .»

«Για τους φίλους μου, αυτό μου φαίνεται πολύ σημαντικό, οπότε δεν είναι ένα μεγάλο σοκ για αυτούς.»
«Έχω κάνει πολλά τρελά πράγματα στη ζωή μου. Δουλεύω στον χώρο της ψυχαγωγίας, οπότε κανείς από όσους γνωρίζω δεν σοκάρεται.»

«Αλλά σοκάρει πολλούς αγνώστους.»

Η Κέιτλιν λέει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στο να ζει κανείς στο καταφύγιο, αλλά η θετική πλευρά είναι ότι αν υπάρξει μια αποκάλυψη με ζόμπι ή ένας παγκόσμιος πόλεμος, νιώθει ασφαλής.

«Πάντα αστειευόμουν ότι θα με προστάτευε από μια αποκάλυψη ζόμπι, και μετά ο κόσμος άρχισε να γυρίζει, και σκέφτηκα “ουάου, είμαι έτοιμη εδώ”.»

«Δεν ζω κάπου που θα βομβαρδιζόταν, αλλά αν υπήρχαν λεηλασίες ή ταραχές, θα ήμουν ασφαλής, καθώς κανείς δεν μπορεί να μπει στο καταφύγιο».

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί