Γερμανία: Δικαστήριο του Ντίσελντορφ καταδίκασε Γερμανοϊρανό για απόπειρα επίθεσης σε Συναγωγή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών επέβαλε το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ σε 36χρονο Γερμανοϊρανό για απόπειρα εμπρησμού σε εβραϊκό σχολείο και για τον σχεδιασμό εμπρησμού της παρακείμενης συναγωγής στο Μπόχουμ.

Το δικαστήριο εκτιμά ότι πίσω από τον κατηγορούμενο βρίσκεται ιρανική κρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο 36χρονος είχε συνεννοηθεί με κάποιον από στο Ιράν για την επίθεση στη Συναγωγή του Μπόχουμ. Από φόβο όμως τελικά μήπως εντοπιστεί και συλληφθεί, απέφυγε να πλησιάσει τη Συναγωγή και πέταξε τον εμπρηστικό μηχανισμό από μακριά. Ο μηχανισμός κατέληξε στο σχολείο.

Ο πρόεδρος της Γερμανοϊσραηλινής Εταιρίας (DIG) Φόλκερ Μπεκ ζήτησε σήμερα εκ νέου να χαρακτηριστούν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν τρομοκρατική οργάνωση. «Επιτέλους, βάλτε τους Φρουρούς της Εοανάστασης στις λίστες της ΕΕ με τους τρομοκράτες! Το αίτημα πρέπει να υποβληθεί άμεσα. Το Ιράν είναι ένα τρομοκρατικό κράτος, οι Φρουροί της Επανάστασης είναι απλώς ένα εργαλείο για τη διάδοση της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Μπεκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί