• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Βαθύ Κράτος στέλνει απεσταλμένο στο Ισραήλ! «Πυρά» Τραμπ: Ο κόσμος γίνεται πιο βίαιος με τον Μπάιντεν

Το Βαθύ Κράτος στέλνει απεσταλμένο στο Ισραήλ! «Πυρά» Τραμπ: Ο κόσμος γίνεται πιο βίαιος με τον Μπάιντεν

Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης...

Οι ΗΠΑ έστειλαν τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών Ισραηλινών-Παλαιστινιακών Υποθέσεων Hady Amr στο Ισραήλ για να πιέσουν για αποκλιμάκωση εν μέσω του πιο έντονου γύρου συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς από το 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ανακοίνωσε την επίσκεψη του Amr στη συνέντευξη τύπου του την Τετάρτη.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΡΑΜΠ

«Υπό τον Μπάιντεν, ο κόσμος γίνεται πιο βίαιος και πιο ασταθής επειδή η αδυναμία του Μπάιντεν και η έλλειψη υποστήριξης στο Ισραήλ οδηγούν σε νέες επιθέσεις εναντίον των συμμάχων μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όταν ασκούσα εγώ καθήκοντα, ήμασταν γνωστοί ως η προεδρία της ειρήνης, επειδή οι αντίπαλοι του Ισραήλ γνώριζαν ότι οι ΗΠΑ στήριζαν σθεναρά το Ισραήλ και θα υπήρχαν γρήγορα αντίποινα αν το Ισραήλ δεχόταν επίθεση», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει πάντα να στηρίζει το Ισραήλ και να λέει με σαφήνεια ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να σταματήσουν τη βία, τον τρόμο και τις επιθέσεις με ρουκέτες και να λέμε με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα σθεναρά το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», συνέχισε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε σήμερα νέα έκτακτη συνεδρίαση με επίκεντρο τη σύρραξη μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων, αποτυγχάνοντας για μία ακόμη φορά να συμφωνήσει σε μια δήλωση λόγω της επίμονης αντίθεσης των ΗΠΑ για την υιοθέτηση οποιουδήποτε κειμένου, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Για τις ΗΠΑ, βασικό σύμμαχο του Ισραήλ, “το Συμβούλιο Ασφαλείας επισημαίνει την ανησυχία του συνεδριάζοντας, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διπλωμάτης, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

“Οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να θεωρούν ότι μια δήλωση βοηθά στην αποκλιμάκωση”, συμπλήρωσε ένας άλλος διπλωμάτης, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, τα 14 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τάσσονταν υπέρ της υιοθέτησης μιας κοινής δήλωσης που θα στόχευε στο να μειωθεί η ένταση. Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει, προς το παρόν, από την αμερικανική αποστολή στον ΟΗΕ.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Τορ Βένεσλαντ υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ευρεία κλιμάκωση εδώ και χρόνια».

Ήδη από τη Δευτέρα, σε μια πρώτη έκτακτη συνεδρίαση, οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί την υιοθέτηση ενός κοινού κειμένου, που είχαν προτείνει η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα, με το οποίο καλούνταν οι δύο πλευρές να απόσχουν από κάθε πρόκληση. Οι ΗΠΑ είχαν τότε εξηγήσει ότι δεν είναι σίγουρες πως ένα κείμενο μπορεί να βοηθήσει σε μια αποκλιμάκωση, με πολλούς να θεωρούν πως πίσω από αυτή την άρνηση βρίσκονται οι διεθνιστές, οι οποίοι επιτρέπουν κλιμάκωση της κατάστασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι δυνατή αυτή την στιγμή διεθνής παρέμβαση από τον ΟΗΕ, όπως διαβάσατε ΕΔΩ.