• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κίνδυνος πολέμου! Νέα επίθεση του Ισραήλ – Πύραυλοι κοντά σε πυρηνικό αντιδραστήρα! Μόσχα και Πεκίνο στο προσκήνιο, vid

Κίνδυνος πολέμου! Νέα επίθεση του Ισραήλ – Πύραυλοι κοντά σε πυρηνικό αντιδραστήρα! Μόσχα και Πεκίνο στο προσκήνιο, vid

Ξεφεύγουν τα πράγματα...

Οι «Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ», η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, αποκάλυψαν ότι εξαπέλυσαν 15 ρουκέτες προς την ισραηλινή πόλη της Δήμονας, κοντά στον κύριο πυρηνικό αντιδραστήρα της χώρας, κάτι που συνιστά σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη, με την σύγκρουση να λαμβάνει απρόβλεπτες προεκτάσεις.

Το Ισραήλ απάντησε με νέους βομβαρδισμούς στην Γάζα, όπου κατέρρευσε ακόμα ένα κτίριο 14 ορόφων!

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που επικαλείται το Al Jazeera, αρχικά το κτίριο κτυπήθηκε από «προειδοποιητικούς» πυραύλους.

Προειδοποιεί για γενικευμένη σύρραξη ο ΟΗΕ, ενώ Πεκίνο και Μόσχα ετοιμάζουν πρωτοβουλία για την ειρήνη, καθώς ο Πούτιν δεν ενθουσιάζεται με πρόταση που έκανε ο Ερντογάν!

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Οι ισλαμιστές μαχητές γνωστοποίησαν την τελευταία πυραυλική τους επίθεση από την Γάζα προς το Ισραήλ σε δήλωση την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι άλλοι 50 ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί προς την πόλη του Άσντοντ.

Μη επαληθευμένα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να δείχνουν ότι οι πύραυλοι φεύγουν προς την Dimona. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Την Τετάρτη, οι σειρήνες προειδοποίησης πυραύλων ακούστηκαν σε Dimona, Ashdod και σε άλλες ισραηλινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Ashkelon, Yavne και Beersheba, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο ισραηλινός στρατός έχει γνωστοποιήσει πως  θα πολεμήσει έως ότου υπάρξει «απόλυτη ησυχία».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι «ένα φράγμα πυραύλων» είχε εκτοξευτεί από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ την Τετάρτη το απόγευμα, αφού νωρίτερα ανέφεραν ότι περισσότερα από 1.050 εκτοξεύτηκαν μόνο τις τελευταίες 38 ώρες.

Οι αεροπορικές επιδρομές είναι οι τελευταίες εκρήξεις βίας εν μέσω μιας σοβαρής κλιμάκωσης μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των παλαιστινιακών μαχητών της Χαμάς αυτή την εβδομάδα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς δήλωσε την Τετάρτη ότι το IDF θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιθέσεις του σε υποτιθέμενους στόχους της Χαμάς στην Γάζα έως ότου υπάρξει «πλήρης σιωπή του εχθρού».

Ως εκ τούτου, συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι επιθέσεις σε εδάφη του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από δυο ημέρες, με αφορμή τα επεισόδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και ενώ την προηγούμενη νύχτα η περιοχή έζησε νύχτα κόλασης (ΕΔΩ)!