• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στο τέλος όλοι θα συμφωνήσουν για την Τουρκία: Πρέπει να διαλυθεί! – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΝΔΙΑΣ (vid)

Στο τέλος όλοι θα συμφωνήσουν για την Τουρκία: Πρέπει να διαλυθεί! – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΝΔΙΑΣ (vid)

Είναι οριστικό! Με την Τουρκία του Ερντογάν παγκόσμια ειρήνη δεν έρχεται.

Στο τέλος όλοι θα συμφωνήσουν πως αυτή η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί, καθώς βάζει παντού «φιτιλιές» και προκαλεί εντάσεις.

Δεν είναι μόνο το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή, η Βόρεια και Κεντρική Αφρική, η Μαύρη Θάλασσα και ο Καύκασος. Η Άγκυρα κατάφερε να προκαλέσει και την οργή της Ινδίας.

Συγκεκριμένα το Νέο Δελχί κατήγγειλε δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για το Κασμίρ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Τα σχόλια του Ερντογάν «αποτελούν σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας και είναι εντελώς απαράδεκτα», δήλωσε ο πρέσβης Tirumurti, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη.

«Η Τουρκία πρέπει να μάθει να σέβεται την κυριαρχία άλλων εθνών και να σκέφτεται βαθύτερα τις δικές της πολιτικές», είπε ο Ινδός πρέσβης. Τι μας θυμίζει αυτό;;; Μήπως η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει το εν λόγω περιστατικό στις όποιες συνομιλίες;;;

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ;;;

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα Ηνωμένα Έθνη, ο τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι το θέμα του Κασμίρ παραμένει ένα «καίριο ζήτημα» και ότι η λύση είναι σημαντική για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. «Τα μέτρα που ελήφθησαν μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος του Κασμίρ περιπλέκουν περαιτέρω το πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής του Πακιστάν.

ΚΑΣΜΙΡ

Σχετικά πρόσφατα, η Ινδία κατήργησε το ειδικό καθεστώς της ημιαυτόνομης περιοχής του Κασμίρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, ενισχύοντας τον έλεγχό της πάνω στην κατά πλειοψηφία μουσουλμανική περιοχή στις υπώρειες των Ιμαλαΐων. Το Νέο Δελχί θεωρεί την περιοχή αναπτυσσόμενο κομμάτι της.

Την απόφαση του Δελχί έχει καταγγείλει το Πακιστάν, το οποίο διατηρεί βλέψεις για το Κασμίρ.

Οι Τούρκοι στηρίζουν το Πακιστάν, αναφέροντας πως η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και πως η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του λαού του Κασμίρ, θέλοντας φυσικά να εντάξει και αυτό το κομμάτι μουσουλμάνων στην ισλαμική στρατιά που ονειρεύεται (ΕΔΩ).

Η κίνηση της Τουρκίας έχει γίνει ήδη πρώτο θέμα σε ινδικά ΜΜΕ:

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Θυμίζουμε ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που συμμετείχε δια ζώσης στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αποχώρησε από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ο τελευταίος είχε αρχίσει να εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον του Εβραϊκού Κράτους, προκειμένου να «χαϊδέψει« τους Παλαιστίνιους και να έχει η Άγκυρα λόγο και για τα Ιεροσόλυμα.

Ο πρεσβευτής Gilad Erdan έφυγε την στιγμή που ο Ερντογάν μιλούσε για τις πολιτικές «καταπίεσης, βίας και εκφοβισμού» του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους, ξεχνώντας βεβαίως ότι η χώρα του, η Τουρκία, κάνει χειρότερα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε τον Πρέσβη του Ισραήλ να αποχωρεί, κουνώντας το κεφάλι φανερά ενοχλημένος:

Κριτική στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο άσκησαν από το βήμα της 75ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι Πρόεδροι της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, αν και δεν κατονόμασε την Τουρκία, ήταν σαφές ότι τουλάχιστον σε μία στιγμή της ομιλίας του, εννοούσε την πολιτική της Άγκυρας στην Λιβύη, αλλά και τον μη σεβασμό στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.