«Τρέμουν» στην ιδέα! Έρχεται νέο χουνέρι από τον Πούτιν, τα δεδομένα για Ουκρανία, vid

Κανείς δεν το έχει σκεφτεί... Τα παραδείγματα όμως υπάρχουν...

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται και πάλι η Τουρκία, η οποία αυτή την φορά με τις πράξεις της προκαλεί προβληματισμό στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

Η Ρωσία, αλλά και οι δύο ρωσόφωνες ντε φάκτο αποσχισθείσες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία (“Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ” και “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ”, παρακολουθούν την αποστολή τουρκικών μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκάφων, με την ονομασία «Μπαϊρακτάρ» στην Ουκρανία (ΕΔΩ).

Και τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα; Μήπως η Ρωσία θα αξιοποιήσει ξανά την τουρκική παρουσία για να επιβάλλει συγκεκριμένα πράγματα στην ανατολική Ουκρανία, ως απάντηση στην κινητικότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα;;; (διαβάστε ΕΔΩ).

Άλλωστε είναι πανθομολογούμενο πως η παρουσία και η ανάμειξη της Τουρκίας σε Συρία, Λιβύη και Καύκασο, πάρθηκε ως αφορμή, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της Ρωσίας, η οποία επέβαλε τον status quo (Συρία, Καύκασος) ή συνέβαλε στην δημιουργία του (Λιβύη).

Κανείς δεν ξεχνάει πως και οι δύο αυτόνομες δημοκρατίες (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ) έχουν βλέψεις ενσωμάτωσης στην «μητέρα Ρωσία». Οι Τούρκοι από την πλευρά τους θέλουν εξάπλωση της εξωτερικής πολιτικής τους τους στην Μαύρη Θάλασσα και η Μόσχα απάντηση στην διείσδυση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στην πίεση του Κίεβου να δράσει κατά των συμφερόντων της «Αρκούδας» στα ανατολικά της Ουκρανίας (ρωσόφωνες περιοχές).

Το θέμα βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις αιχμηρές προειδοποιήσεις προς την… τουρκική αλλά και την ουκρανική πλευρά. Η βασικότερη από αυτές είναι πως όσα επανδρωμένα αεροσκάφη και αν αγοράσει το Κίεβο, θα καταρριφθούν σε περίπτωση που επιχειρήσουν εναντίον περιοχών ρωσικών συμφερόντων.

Το ίδιο συνέβη και το 2014, όταν η ουκρανική αεροπορία που βομβάρδιζε κατοικημένες περιοχές, υπέστη τελικά πανωλεθρία καθώς μέσα σε μερικές μέρες έχασε όλο της τον στόλο. Οι τόνοι ωστόσο ανεβαίνουν και σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Κριμαίας, καθώς η ηγεσία του Κιέβου θέτει πιο έντομα το θέμα της επανένταξης της χερσονήσου στην Ουκρανία αλλά και της εκδίωξης των Ρώσων από την περιοχή.

Ρώσοι αξιωματούχοι αλλά και εκπρόσωποι του Κρεμλίνου εξηγούν πως η Κριμαία είναι πλέον έδαφος της Ρωσίας και έχει ενταχθεί σε αυτή με σαρωτικό ποσοστό στο δημοψήφισμα του 2014. «Μάταια ελπίζουν πως θα ανατραπεί αυτή η εξέλιξη», αναφέρει η ρωσική πλευρά, η οποία βρίσκεται σε  πλήρη συνεννόηση με Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Τι θα συμβεί τελικά; Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει ξανά την Τουρκία, η οποία διατηρεί τις δικές της βλέψεις, με τις οποίες φυσικά το Κρεμλίνο κρυφογελάει, όταν η Άγκυρα στρέφει το βλέμμα της αλλού; Τα Κίεβο καλείται να αποφασίσει! Θα τολμήσει μεγάλο χτύπημα κατά των ρωσικών συμφερόντων, μετά τις πιέσεις του ΝΑΤΟ;;;

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί